Keresés
Magyar Nemzet
2021. március 4., csütörtök, Kázmér napja
HÍR TV – CSÖRTEA Fidesz távozott, de ugyanaz maradt, ami volt

Címke: omán

10 cikk 1/1 oldal

Meghalt a keleti békéltető

Az uralkodó 1970 óta vezette az Arab-félsziget délkeleti csücskén húzódó államot, miután brit támogatással vértelen puccsban átvette a hatalmat apjától.

Szijjártó Péter megnyitotta az ománi magyar képviseletet

Szijjártó Péter hangsúlyozta: Omán a Közel-Kelet egyik legjelentősebb kőolaj- és földgázkitermelője, a vele való stratégiai együttműködés Magyarország számára energiaellátási biztonsági érdek.

Tengeri incidens volt az Ománi-öbölben

Ismeretlen tettesek „szabotázsakciót” követtek el vasárnap az Egyesült Arab Emírségekhez tartozó területi vizeken – jelentette a külügyminisztériumra hivatkozva az ország hírügynöksége.

Omán: Az araboknak el kell oszlatniuk Izrael egzisztenciális félelmét

Omán szombaton felszólította az arab államokat, hogy igyekezzenek eloszlatni Izrael egzisztenciális félelmét. Izrael a nemzetközi közösség politikai, gazdasági és katonai támogatását élvezi, ennek ellenére nem arab államként a régióban nem érzi magát biztonságban – mondta Juszuf bin Alavi bin Abdullah, a szultánság külügyminisztere egy Jordániában rendezett világgazdasági konferencián.

Szindbád hazája

Az ománi szultán jövőre ünnepli hatalomra kerülésének ötvenedik évfordulóját. Az uralkodónak nincs utóda, és olyan nyilvánosan kijelölt személy sincs, aki követhetné a trónon.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …