Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 27., csütörtök, Ákos, Bátor napja

Címke: Pesti Magyar Színház

7 cikk 1/1 oldal

Csapatmunkára nevelnek a játékok

Az osztályon belüli konfliktuskezelést, a diákok kreativitását és kritikus gondolkodását is fejlesztik az improvizációs és szituációs játékok, amelyeket már közvetlenül színházaktól sajátíthatnak el a pedagógusok.

Életre keltett régi mese, új ötletekkel

Volt némi kétkedés bennem, eljut-e a mai, a multimédián felnőtt generációhoz egy kétszereplős, bábbal életre keltett, 140 éves mese, a Tom Sawyer kalandjai, de pozitívan kellett csalódnom.

Megszeretni egy teremtményt

Geppetto ma valószínűleg nem fabábut faragna, hanem robotot fejlesztene – ezt a gondolatot bontja ki a Pesti Magyar Színház PIN:okkio című előadása.

Kihirdették a Kaszás Attila-díj jelöltjeit

Harsányi Attilát, Orosz Ákost és Király Attilát jelölték idén a Kaszás Attila-díjra. A három színművész közül a közönség választja ki azt, aki átveheti az elismerést augusztus 30-án a Pesti Magyar Színházban az országos színházi évadnyitón.

Sosem látott boldogság felé

Eperjes Károly Kossuth-díjas színésszel beszélgettünk a színész felelősségéről, a magyar film helyzetéről és az egyetemes identitásról.
7 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …