Keresés
Magyar Nemzet
2019. június 18., kedd, Arnold, Levente napja

Címke: régészet

152 cikk 1/16 oldal

Aranyos agyagkancsó

Közel kétezer ezüstpénzt és két arany-dénárt túrtak ki vaddisznók Észak-Szlovákiában, Likavka környékén. A kincset 1527-ben vagy az azt követő években áshatták el.

Földszagú gyertyakoppantó

A Budapesti Történeti Múzeum legújabb kiállítása, a Várnegyed a föld alól című tárlat a budai Várnegyedben folytatott régészeti ásatások elmúlt tíz évének eredményeit mutatja be.

A szolnoki vár újonnan feltárt része is látható lesz a művésztelepen

Előkerült egy 1551-1552-ben-ben épült, eredetileg kétszintes kaszárnyaépület alagsori része a Szolnoki Művésztelep építésekor végzett régészeti feltárásokon. Az egykori szolnoki vár részét képező épületmaradvány bemutatására a szolnoki önkormányzat többlettámogatást nyert.

Legalább 34 múmiára bukkantak régészek egy ókori sír feltárásakor

Olasz és egyiptomi régészek 34 múmiát találtak egy ókori sírban, amelyet a dél-egyiptomi Asszuánban tártak fel. A maradványok a fáraók későkorából és a görög-római időszakból származnak, a Kr.e. 6. század és a negyedik század közötti időszakból.

A világ legrégebbi bombáját tárhatták fel Kínában

Vasból készült, csaknem 700 éves robbanószerkezetet tártak fel kínai régészek az ország délnyugati részén fekvő Csungking városnál folytatott ásatások során – jelentette a Hszinhua kínai állami hírügynökség csütörtökön.
152 cikk 1/16 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.