Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 26., szerda, Edina napja

Címke: sértés

14 cikk 1/2 oldal

Drágulás a sertéspiacon

Az egekbe szökött az elmúlt hónapokban a sertéshús ára, a Magyar Nemzetnek nyilatkozó áruházláncok szerint már a keresleten is meglátszik a drágulás hatása.

Mi fáj Bősz Anettnek?

A magyar zászló, vagy a magyar hús zavarja a képviselő asszonyt?

Drágulást okozott a sertéspestis

A hazai állományokat egyelőre nem érinti közvetlenül az afrikai sertéspestis, a járvány gazdasági hatása mégis végigsöpört az országon.

A Macchiaiola Maremmana visszatér

Az alacsony termelési hozam miatt idővel aztán a tenyésztése visszaszorult, sőt kihaltnak tekintették, azonban 2005-ben néhány egyedet azonosítottak az Amiata-hegy lejtőin.

Egyre nő a veszély a sertéságazatban

Szinte csak a szerencsén múlik, hogy a környező országokhoz hason­lóan nálunk is megjelenik-e a komoly gazdasági kárral járó afrikai sertéspestis a háztáji állományban.

Csökkent a hazai sertésállomány, a tyúk – és szarvasmarha-állomány nőtt

Az egy évvel ezelőttihez képest mintegy 20 ezerrel, a tavaly decemberihez képest pedig csaknem 32 ezerrel csökkent a sertések száma Magyarországon, a tyúkok száma 300 ezerrel, a szarvasmarhák száma 13 ezerrel nőt egy év alatt – írta a Világgazdaság keddi számában a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira hivatkozva.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …