Keresés
Magyar Nemzet
2019. június 18., kedd, Arnold, Levente napja

Címke: SPD

196 cikk 1/20 oldal

Berlini teszt Brémában

Szerdán kezdődnek meg Brémában a szociáldemokraták (SPD), a Baloldali Párt (Linke), valamint a Zöldek tartományi szintű koalíciós tárgyalásai a május 26-i választásokat követően.

Megroggyant a német centrum

2019 júniusa a Német Szövetségi Köztársaságban a Szociáldemokrata Párt (SPD) elmélyülő vezetési válságának jegyében kezdődött.

Távozik az SPD elnöke

Az egy héttel ezelőtti, ismét lesújtó választási eredmények tükrében érthető módon, de mégis meglepően gyorsan bedobta a törülközőt Andrea Nahles, a német szociáldemokraták elnöknője.

Távozik a német szociáldemokraták vezetője

Távozik a kormányzó Német Szociáldemokrata Párt (SPD) elnöki és szövetségi parlamenti (Bundestag-) frakcióvezetői tisztségéből Andrea Nahles, a politikus ezt vasárnap közölte.

Lejtmenetben a berlini nagykoalíció pártjai

A német uniópártok közül ezúttal ez a kereszténydemokrata CDU számlájára írható: a csak Bajorországban működő CSU tartani tudta öt évvel ezelőtti, 40 százalék körüli eredményét.

Bréma Berlinre is kihatással lehet

Ha Bréma most vasárnap egy másik párt színeibe bújik, nagy a valószínűsége annak, hogy a Szociáldemokrata Párt, az SPD kilép a szövetségi kormányból.
196 cikk 1/20 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.