Keresés
Magyar Nemzet
2020. július 3., péntek, Kornél, Soma napja
HÍR TV – Publi Café:Donáth Anna magyar BLM-ről elmélkedett.

Címke: szakemberhiány

8 cikk 1/1 oldal

A termékfejlesztés a siker kulcsa

Folyamatos megújulás nélkül nem lehet sikert elérni az élelmiszeriparban – vallja Tóth Anett, a Kall Ingredients ügyvezető igazgatója, a tiszapüspöki üzem vezetője.

Gyorsabban találhatunk szakembert

A szakembereknek mintegy a fele már úgy gondolja, hogy a kétkezi munkából tisztességesen meg lehet élni Magyarországon.

Nem kiugró a magyar munkaerőhiány

A felmérések szerint az adminisztrációt, az infokommunikációs területeket és a pénzügyi szektort már a következő években meghódíthatja a mesterséges intelligencia.

A robot nem vág hajat

Vonzerejüket vesztették a fodrászszalonok: míg öt évvel ezelőtt egy álláslehetőségre húszan tolongtak, addig ma jó, ha egy jelentkező akad – hangsúlyozta Lafferton Annamária fodrászati szakember.

Kőművesek és burkolók pályázatait várja a Mapei

Tovább csökkent az építőipart választó fiatalok száma, a szakemberhiány kezelhetetlenné vált, ezért ötödik alkalommal is kiírta a Mapei Kft. a Mesterek Mestere Díj pályázatot – tájékoztatta a cég az MTI-t.

Rétvári Bence: Nem vészes a tanárhiány

A következő években is biztosan kevesebb lesz a nyugdíjba vonulók száma, mint a pályakezdőké az oktatásban – hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Nem áll meg az építőipari drágulás

Magánmegrendelések teszik ki az építőipari cégek megbízásainak felét, az idén a vállalkozások a közmegrendelések, közbeszerzések arányának további csökkenésére számítanak.

Idén is kitarthat a béremelkedés lendülete

Az elmúlt három évhez hasonló béremelkedés várható az idén is alapvetően a szakemberhiány, illetve a minimálbér és a garantált bérminimum 8-8 százalékos emelése következtében.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …