Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 26., szerda, Edina napja

Címke: székelyek

10 cikk 1/1 oldal

Együtt

A pápalátogatás mindenkinek fontos esemény volt, amelyből nagyon sokáig lehet ihletet meríteni, és fel kell használni építkezésre.

A székely nép megfélemlítéséről szól a kézdivásárhelyi fiatalok ügye

Beke István és Szőcs Zoltán ügyén keresztül akarják megfélemlíteni a székely népet – mondta Csóti György, a Kisebbségi Jogvédő Intézet igazgatója az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. Közölte: az elítélt kézdivásárhelyi fiatalok esete során olyan jogsértések sorozata következett be, amely ellentmond az európai alapelveknek és az európai jogrendnek.

Sej, a mi lobogónk!

Értük, határon túli magyarjainkért is feszül az az 1848 méter hosszú nemzeti zászló, amellyel ma, március 16-án vonul majd végig 1848 ember a budapesti Andrássy úton.

Székelyföldi és dél-romániai diákok ismerkedtek egymás kultúrájával Székelyudvarhelyen

A dél-romániai Craiova egyik elitiskolájának számító Carol I. főgimnázium 16 diákja látogatott el a Székelyföld egyik legrangosabb tanintézetének tekintett székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium diákjaihoz, hogy ismerkedjenek egymás kultúrájával, bontsák le előítéleteiket, a székely gyerekek pedig fejlesszék román nyelvi készségeiket – írja keddi számában a Székelyhon napilap.

Egy nap a székelyeknél

Európa nem hagy bennünket védtelenül két civilizáció ütközőpontjában, hanem eljön közénk a jóság, a béke és a szeretet hatalma, hogy vigasztalást hozzon. Eljön közénk Ferenc pápa.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …