Keresés
Magyar Nemzet
2020. július 15., szerda, Henrik, Roland napja
HÍR TV – Keménymag:Az ellenzékiek sosem ismernék el, hogy hibáztak

Címke: Tandori Dezső

8 cikk 1/1 oldal

Posztumusz Wessely-díjas Tandori Dezső

Tandori Dezsőnek több évtizedes, páratlanul gazdag és sokszínű műfordítói tevékenységének elismeréséért adományozták a díjat, így is tisztelegve kivételes életműve előtt.

Tandori kalapja

Feltűnt nekem egy kalapos férfiú. A szemét fölismertem, hiába nézett lefelé: Tandori Dezső volt, akiről mindenki tudta, hogy a „magyar klasszikus műnemben” indult az irodalomban.

Végső búcsút vettek Tandori Dezsőtől Budapesten

Családtagjai, barátai, pályatársai és tisztelői végső búcsút vettek Tandori Dezső Kossuth- és József Attila-díjas írótól, költőtől, a nemzet művészétől a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben.

Csavaros egyszerűség

Tandori Dezső költészete összekapcsolta a magyar- és világirodalmi hagyományokat a jelennel, biztos öltésekkel volt képes egyszerre összeszőni és szétszálazni metaforáit, áthallásait.

Elhunyt Tandori Dezső

Nyolcvan éves korában elhunyt Tandori Dezső Kossuth-díjas író, költő, műfordító, intermediális grafikus, a nemzet művésze. A közlés szerint az alkotót szerda hajnalban érte a halál.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …