Keresés
Magyar Nemzet
2020. január 25., szombat, Pál napja

Címke: termelés

44 cikk 1/5 oldal

Útépítésekre és vasútfelújításra kötöttek nagy értékű szerződéseket

Tavaly novemberben az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,8 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Mindkét építményfőcsoport termelése emelkedett: az épületeké 8, az egyéb építményeké 5,7 százalékkal – közölte szerdán a statisztikai hivatal. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése az októberihez mérten 4,5 százalékkal csökkent.

Itthon is megjelent a gyilkos kór

Európa több országa után hazánkat is elérte a madárinfluenza, a fertőzést vasárnap este egy Komárom-Esztergom megyei pulykatelepen azonosították a laborvizsgálatok.

Megugrott a zöldáram termelése

A teljes hazai áramtermelés több mint 20 százalékát is elérte vasárnap egy rövid időre a nap- és szélerőművek termelése a többórás napsütés és erős szél idején. E két technológia együttes súlya éves átlagban jóval kisebb, 2018-ban együttvéve a három százalékot sem érte el – írja keddi számában a Világgazdaság.

Egyszerűbb lesz az öntözés

A múlt év végén elfogadott és a január 1-jén életbe lépett törvénynek köszönhetően a korábbinál jóval gyorsabb lesz az öntözés kiépítéséhez és működtetéshez szükséges ügyintézés.

Milyen volt 2019?

A magyar gazdaság jó évet zár. A legfontosabb mutatók kedvezően alakultak, bár természetesen nem állítható, hogy mindennel elégedettek lehetünk.

Nem minden bio, amit így kínálnak

A vásárlóknak nem árt résen lenniük. A piacokon ugyanis előfordul, hogy a megfelelő igazolások nélküli terméket is bioként próbálják eladni a kereskedők.

Védjegyet kapnak a mézek

Nagy István agrárminiszter szerint európai szinten is számos intézkedésre lenne szükség az unió méhállományainak védelme érdekében.

Kifejezetten jó lesz az idei haltermés

Nem emelkednek az árak az idei karácsonyi halszezonban, és bőséges lesz a kínálat – jelentette ki a Világgazdaságnak nyilatkozva Németh István, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-Hal) elnöke.
44 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …