Magyarország és az Audi között már harminc éve tart a sikertörténet, a termelés pedig újra zavartalanul zajlik

Az Audi és Magyarország harminc éve tartó együttműködése igazi sikertörténet, amelynek hatalmas a jelentősége a nemzetgazdasági teljesítmény szempontjából is, hiszen a teljes export tevékenységünk nyolc százalékát teremti meg a világ legnagyobb autómotorgyára Győrben, emellett pedig a gyár tizenkétezer munkavállalót foglalkoztat közvetlenül, valamint beszállítói és szolgáltatói révén további ötvenezer embernek ad munkát.

Forrás: MTI2023. 09. 29. 16:30
Forrás: Facebook/ Audi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Audi kormánynak adott tájékoztatása szerint a Volkswagen központban jelentős informatikai incidens történt, ami érintette a gyártáshoz szorosan kapcsolódó informatikai rendszert is – áll a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) közleményében.

Európában az összes Volkswagen csoporthoz tartozó üzem és az alkatrészgyárak egyaránt leálltak.

Mindez érintette a győri üzemet is, ahol szerdán leállt a gyártás. A problémát gyorsan sikerült orvosolni, így már másnap, csütörtökön reggel 9 órakor újra tudott indulni a termelés.

Az Audi tájékoztatása szerint a rendszer összeomlása miatti gyártási kiesés nem jelentős, azt a következő napokban pótolni tudják.

Fábián Gergely iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár aktív kapcsolatot tart fenn a céggel, és rendszeresen egyeztet az Audi vezetőségével. Ennek az együttműködésnek megfelelően a szerdai leállással kapcsolatban is azonnal tájékozódott a Gazdaságfejlesztési Minisztérium nevében, és azóta is nyomon követi az azt követő intézkedéseket – közölte a tárca.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook/ Audi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.