Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 19., szombat, Nándor napja

Címke: vízilabda

75 cikk 1/8 oldal

A hoki és a vízilabda nyomába eredtek

Ha sport és Hajdú-Bihar, akkor elsősorban a labdarúgásra és a DVSC-re, esetleg a jégkorongra gondolunk, ezért talán meglepő adat, hogy megyéink közül itt van a legszervezettebb tenisz­élet.

A Fradinak jó esélye van a BL-címvédésre

Az 1. fordulóban, három magyar klub is érdekelt, akárcsak a múltkori kiírásban: a címvédő FTC-Telekom, a Szolnok és az OSC, csak éppen utóbbi felváltotta a ZF-Egert.

Egy utcában Maradonával

A világ vízilabdázásának karizmatikus alakja játékosként és edzőként egyaránt. Gerendás Györgyöt itthon és Olaszországban is megválasztották az Év játékosának.

A Fradi meg a többiek

Ami változatlan: a még tovább erősödött FTC-Telekom Waterpolo, a címvédő és BL-győztes ugyanúgy két fejjel kiemelkedik a mezőnyből, ahogy tavaly is.

Újrajátsszák újra a magyar-orosz olimpiai döntőt

Pénteken és szombaton kétnapos vízilabda-fesztivált rendeznek a Duna Arénában, melynek keretében a „újrajátsszák” a 2000-es sydneyi olimpia magyar-orosz döntőjét, illetve elbúcsúztatják az utolsó, még aktív háromszoros ötkarikás győztes Kiss Gergelyt.

Víz alatt, víz felett

A vízilabda jelentős része a néző számára láthatatlanul, és ami talán még nagyobb baj, érthetetlenül zajlik a meglehetősen bonyolult és szinte évente változtatott szabályok miatt.

Afrika ezúttal is besegíthetne

Nyolc férfi és három női úszónk javított az eddigi legjobb kvalifikációs eredményén a világbajnokságon, de a megszerzett kvóták számát nem ez befolyásolja.

Jokovics mesterhatosával a horvátoké a bronz

Magyarország és Horvátország a bronzéremért csapott össze, előzőleg egyik fél játékosai sem ilyen helyosztóról álmodtak, de ez van, maradt a vigaszdíj.

Érem helyett kabalababa

Ha már az olimpiai kvóta nem lehet meg, legalább éremmel utazzunk haza Kvangdzsuból. Ehhez pénteken meg kellett volna verni Ausztráliát a bronzmérkőzésen.
75 cikk 1/8 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …