Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 23., péntek, Bence napja

Címke: vízilabda

562 cikk 1/57 oldal

Víz alatt, víz felett

A vízilabda jelentős része a néző számára láthatatlanul, és ami talán még nagyobb baj, érthetetlenül zajlik a meglehetősen bonyolult és szinte évente változtatott szabályok miatt.

Afrika ezúttal is besegíthetne

Nyolc férfi és három női úszónk javított az eddigi legjobb kvalifikációs eredményén a világbajnokságon, de a megszerzett kvóták számát nem ez befolyásolja.

Jokovics mesterhatosával a horvátoké a bronz

Magyarország és Horvátország a bronzéremért csapott össze, előzőleg egyik fél játékosai sem ilyen helyosztóról álmodtak, de ez van, maradt a vigaszdíj.

Érem helyett kabalababa

Ha már az olimpiai kvóta nem lehet meg, legalább éremmel utazzunk haza Kvangdzsuból. Ehhez pénteken meg kellett volna verni Ausztráliát a bronzmérkőzésen.

Vámos bombájával az elődöntőben!

Még a vártnál is keservesebb volt, de sikerült: a magyar férfi vízilabda-válogatott kétgólos hátrányból felállva 10-9-re legyőzte Ausztráliát a kvangdzsui világbajnokság negyeddöntőjében! Varga Dénes félig gyógyultan beszállt a második negyedben, és dobott is egy varázslatos gólt.

Kiszenvedték az olaszok a csoportelsőséget

Az olasz válogatott a zárónegyedben egygólos hátrányból fordítva nyert a németek ellen, s végzett a D csoport élén a kvangzsui vizes világbajnokság olimpiai kvalifikációs férfi vízilabdatornáján.
562 cikk 1/57 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.