Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 22., kedd, Előd napja

Címke: zene

138 cikk 1/14 oldal

Ludwig van Beethoven zenéjét ünneplik a Müpában

Ludwig van Beethoven zenéjét ünneplik a Müpa, a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) és a magyar zenei élet legmeghatározóbb muzsikusai 2020. február 2-án 11 órán át, a zeneszerző születésének 250. évfordulóján.

Főgonosz

Budapest az ír zene kelet-európai fővárosa – tartotta a vélekedés néhány éve. Október végén a Celtic Woman koncertje újabb rajongókat hozhat. De mi adja az ír zene világhírét, és miért szeretik a magyarok különösen?

Szabad sikítani!

Az Egri Road Beatles Múzeum négy és fél éve nyitotta meg kapuit – három szinten, 450 négyzetméteren, óriási sikerrel. Eddig 92 országból 35 ezer látogató érkezett.

Pénteken lesz a Dalszerzők napja

Pénteken lesz idén a Dalszerzők napja, az Artisjus kezdeményezésének célja, hogy nagyobb figyelem jusson a 13 ezer magyar dalszerzőre.

Könyv jelenik meg 1956 zenetörténeti összefüggéseiről

Jelentős zeneszerzőink 1956-os tapasztalatait és a forradalomhoz köthető műveit elemző írások is olvashatók az 1956 és a zenei élet: Előzmények, történések, következmények című tanulmánykötetben, amelynek bemutatóját október 22-én a budapesti Zeneakadémia Solti termében tartják.
138 cikk 1/14 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …