Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 18., vasárnap, Ilona napja

Címke: zene

399 cikk 1/40 oldal

A kotta kelepcéje

Berecz Mihály, a fiatal magyar zongoristageneráció kiemelkedő egyénisége, tizenhat évesen mutatkozott be Kocsis Zoltán ­vezényletével a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

Swing- és dzsesszkoncertekkel készül a Müpa a nyár végén

A nemzeti ünnep alkalmából dzsesszkoncertek várják a közönséget augusztus 20-án az ingyenes Jazz 0820 eseményen, míg a swingkorszakot idézi meg az augusztus 30-án és szeptember 1-jén megrendezendő New Orleans Swingfesztivál a Művészetek Palotájában (Müpa) Budapesten.

Ahol lehetetlen unatkozni

Mennyire lehet vegyíteni a népzenét a dzsesszel úgy, hogy ne legyen erőltetett, és miért egy Ady-vers hozta lázba a széphalmi nézőközönséget? A 28. Zempléni fesztivál első napjain jártunk.

Turisták tízezrei a fővárosi Szigeten

Főleg Nagy-Britanniából érkezik a legtöbb látogató, Hollandiából 14-15 ezren érkeznek, de a leglelkesebb szigetlátogatók rangsorában a ­franciák, a németek és az olaszok is elöl járnak.

Éneklő háziasszony

Miként az épp fél évszázados pályajubileum, úgy a 14. alkalommal hazánkban fellépő Bonnie Tyler tokaji koncertjének indulása is tartogatott nem éppen kellemes meglepetéseket.

Olyan zenét játszanak, amilyet akarnak

A legérdekesebb a Parno Grasztban, hogy ugyan eredetiségük megkérdőjelezhetetlen, gyökereikkel csak tiszta forrásokba kapaszkodnak, de tulajdonképpen nem tradicionális cigányzenét játszanak.

Unikális muzsika Kalotaszegen

Kanun, kecskeduda és torokének – augusztus 1-4. között rendezik meg a Méra Világzenei Csűrfesztivált. A teljes mértékben önszerveződő, kisközösségi eseménysorozatot Kolozsvártól 13 km-re, Mérán tartják.
399 cikk 1/40 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.