Komoly előnyre tett szert riválisával szemben a nagyvállalat

Termékenként születik majd döntés a támogatott platformokról.

Forrás: origo.hu2020. 09. 22. 14:51
null
Los Angeles, 2016. június 15. Látogatók mennek az XBOX és a Sony Playstation standjai között a világ legjelentõsebb számítógépes és videojáték expóján, az E3 elektronikai szakvásáron Los Angelesben 2016. június 14-én. (MTI/EPA/Mike Nelson) Fotó: Mike Nelson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óriási sokkot okozott tegnap a bejelentés, hogy a Microsoft minden idők egyik legnagyobb értékű játékipari akvizícióját végrehajtva 7,5 milliárd dollárért bekebelezi a komplett Zenimaxot. Ennek részeként a Bethesdához és id Software-hez hasonló stúdiók mellett a The Elders Scrollshoz, a Fallouthoz és a Doomhoz hasonló szériák is a Microsoft tulajdonába kerülnek.

A felvásárlás elsődleges okát az Xbox Game Pass és az Xbox Game Pass for PC digitális játékbérlők felturbózása jelenti: a Zenimaxhoz tartozó cégek már kiadott játékai hamarosan bekerülnek majd szolgáltatások kínálatába, a jövőbeli játékaik pedig a megjelenésük napjától fogva elérhetőek lesznek az előfizetők számára.

Fotó: MTI/EPA/Mike Nelson

A felvásárlás másik kulcsfontosságú kérdése, hogy mi lesz a korábban multiplatform játéksorozatokkal, vajon lehet-e majd játszani például a következő The Elders Scrollsszal és Fallouttal a PlayStation 5-ön?

Erre tökéletesen egyértelmű válasz jelenleg nincs, de a Microsoft és a Bethesda eddigi kommunikációja alapján nincs kizárva, hogy a Sony konzolját választották a jövőbeli kiszolgálásra.

A Microsoft szerint minden jövőbeli játék esetében egyenként dől majd el, hogy elérhetőek lesznek-e a PC és Xbox platformokon kívül.

Fotó: Reuters

Ez teljesen érthető, hiszen a meglévő és jövőbeli zenimaxos játékok Game Passbe való berakásával már alapvetően is óriási gyomrost kapott a Sony, üzletileg nem lenne sok értelme lemondani a PlayStation-tulajoktól beszedhető, irgalmatlan összegekről.

Emellett PR-szempontból sem volna előnyös megkorbácsolni a rivális platformon lévő gamereket, főleg miután az Xbox-üzletág vezetője már évek óta azzal kampányol, hogy szeretné lebontani a különböző platformokat használó gamerek közti falakat.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.