időjárás 15°C Eliza, Eszter 2022. május 24.
logo

Vége, soha többé nem gyártják ezt a népszerű konzolt

Forrás: origo.hu
2020.09.18. 20:21
Vége, soha többé nem gyártják ezt a népszerű konzolt

Kizárólag az új Switch konzolokra fókuszál már a Nintendo.

Újabb korszakot zárt le a Nintendo, az elképzelhető legnagyobb csendben bejelentette a 2010-ben debütált 3DS kézikonzoljának, továbbá ezzel együtt a későbbi 2DS modell gyártásának a befejezését.

Innentől kezdve a termékek már csak a készletek erejéig kaphatóak, így aki valamilyen megfontolásból még racionális áron szeretne magának vásárolni egyet, annak érdemes minél előbb lépnie.

A piacra dobásakor meglehetősen nagy bukásnak tűnt a Nintendo 3DS, ami részben a nem túl érdekes játékkínálatának volt betudható, azonban néhány hónappal később trendszerű javulásnak indultak az eladások.

Fotó: Pexels

A következő években a gyártó kiadta az alapmodell felújított változatát, a nagyobb méretű 3DS XL-t, az olcsóbb 2DS-t, és a trendi 2DS XL-t.

Az elmúlt évtizedben összesen 75 millió darab fogyott a termékcsalád tagjaiból, amire tiszteletre méltó teljesítmény.

A Nintendo 3DS és a variánsai nyugdíjazásával a vállalat és a partnerei mostantól teljes mértékben a Switch és a Switch Lite konzolokra fókuszálhatnak, plusz a gyártó mostanra hivatalosan is elismerte, hogy dolgozik egy harmadik Switch modellen is.

Ennél többet nem volt hajlandó elárulni a fejlesztés alatt álló termékről, de a pletykák szerint a jövő évben piacra kerülő termék lesz a család messze legerősebb tagja.