Észbontó formavilágú okostelefont hoztak forgalomba

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az okostelefonos iparág forrong az innovációtól, és a szektort majd szétfeszítik a kreatív energiák. Az újítások érintik a hardvereket, a kapcsolódó szolgáltatásokat, és a kialakítást egyaránt. A sok különleges termék közül is kiemelkedik a dupla kijelzős LG Wing, amelynek egyik képernyője elforgatható. A kezünkbe kaparintottuk ezt az egyedi masinát, hogy megnézzük, mi értelme van ennek az egésznek – írja az origo.hu.

Forrás: ORIGO.HU2020. 11. 25. 20:42
null
LG Wing Forrás: FLICKR
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az LG Wing első pillantásra ugyanúgy néz ki, mint bármilyen modern, felső kategóriás készülék. A kávái jó vékonyak, a 6,8 inches kijelző oldalt enyhén ívelt, a hátlapon több kamera is megtalálható, egyedül talán az tűnhet fel, hogy a masina a szokásosnál egy fokkal vastagabb. Viszont ez az átlagos külső mindössze egyetlen mozdulattal megváltoztatható, hiszen a képernyő 90 fokban elforgatható.

LG Wing
Fotó: FLICKR

Ezáltal az eddig takart alsó részen napvilágra kerül egy másodlagos, 3,9 inches képernyő, és kapunk egy T alakú modellt, aminek értelemszerűen a szárát kell fogni. E megoldás nem pusztán furcsán néz ki, hanem gyakorlati haszna is van. A két kijelző teljesen független egymástól, ezáltal van arra lehetőség, hogy míg mondjuk az egyiken a térkép fut, addig a másikon érdekességeket olvasunk arról a helyszínről, ahol épp járunk. Ez pedig városnézés során nagyon hasznos lehet. Úgy foghatjuk a terméket, hogy a kezünk egyáltalán nem takarja ki a főképernyőt, ami a filmezésnél nagy áldás, valamint a vezérlőgombok is lekerülnek az alsó részre.

De a legnagyobb előnye a videókészítés során jelentkezik. Ezt a funkciót kiválasztva az alsó, kisebb képernyőn megjelenik egy kezelőpanel, amelyet használhatunk, így nem zavar be semmi a látott képbe. Ráadásul a készülék fogása is kényelmesebb így, és szinte olyan a használat, mintha egy gimbalos telefontartó állványt markolnánk.

Videózás, képalkotás

És ha már itt tartunk, rögtön rá is térhetünk a videós képességekre, az LG Wing másik nagy különlegességére. A terméken két darab ultraszéles látószögű kamera (12 & 13 megapixel) is található, amelyek együtt hatalmas látótér lefedésére képesek. Kihajtott állapotban a telefon ezt a nagy látóteret egyszerre kezeli, és a felhasználó döntheti el, melyik részét is akarja felvenni. A gyakorlatban mindez olyan hatást kelt, mintha a beépített kamerát mozgatná, pont mint egy hagyományos gimbalos rendszer esetén.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Mesterségesen lassította okostelefonjait a csúcsvállalat

Történetünk ugyebár ott kezdődik, hogy 2017-ben fény derült arra, amit egyébként is már sokan gyanítottak: az Apple bizonyos frissítésekkel mesterségesen lassította az iPhone-okat bizonyos idő elteltével. Nagyon gyorsan hatalmas felháborodás lett az ügyből, és csoportos perek sokasága indult a gyártó ellen, holott egyébként magyarázat éppen akadt a dologra – írja az origo.hu.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.