Újabb Xbox játékok tűnnek el az online felületekről

Megszűnt az Xbox Halo-játékok digitális forgalmazása, búcsúznak az online szolgáltatásaik – írja az Origo,

Forrás: Origo2020. 12. 22. 20:39
null
Az Xbox One konzolra készített Halo 5: Guardians videojátékot 2015. júniusában mutatták be Los Angelesben Fotó: MICHAEL NELSON Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem panaszkodhatnak az immáron előző előtti generációs játékkonzolok tulajdonosai, a PlayStation 4 és az Xbox One hat évvel ezelőtti elérhetővé válása ellenére a Sony és a Microsoft nem igyekeztek kibabrálni velük. Új játékok már nagyon régóta nem készülnek a gépeikre, de ettől eltekintve nem sok minden történt a PlayStation 3 és az Xbox 360 háza táján.

Persze most már gyűlnek a két generációval ezelőtti konzolok magukra hagyásának a jelei. Néhány hete a PlayStation Store megújult webes felületéről teljesen eltűntek a PS3-as játékok, bár ettől függetlenül a konzolon lévő játékboltból továbbra is elérhetőek a digitális termékek.

Az Xbox One konzolra készített Halo 5: Guardians videojátékot 2015. júniusában mutatták be Los Angelesben

Most a 343 Industries egy ennél jóval komolyabb lépést jelentett be:

2021 decemberében megszűnik az Xbox 360-ra elérhető Halo-játékok online szolgáltatásainak támogatása. Ami ennél is kellemetlenebb, hogy az érintett termékek már nem vásárolhatóak meg digitálisan a konzolra, így akik Xbox 360-on szeretnének játszani velük a jövőben, és eddig nem vették meg a játékokat, azok kénytelenek lesznek bolti dobozos kópiát keríteni belőlük.

A Microsoft tulajdonában lévő fejlesztőcég tájékoztatása szerint folyamatosan csökken a Halo-játékok multiplayerével Xbox 360-on játszók száma, azonban a szolgáltatások működtetése érdemi erőforrásokat igényel a részéről. Mostanra olyan kicsire csökkentek az aktív játékosbázisaik, hogy irracionálissá vált tovább bajlódnia a miltiplayer szerverek fenntartásával.

Az, hogy melyik játékokat nem érinti a szerverek megszüntetése, kiderül az Origo cikkének teljes tartalmából, mely IDE kattintva érhető el.

Siker vagy csalódás az elmúlt évek legjobban várt játéka?

December 10-én végre megjelent a hosszú évek óta várt, többször elcsúsztatott Cyberpunk 2077, azonban az eddigi információk alapján nem minden vásárló öröme lehet teljes: főleg azok panaszkodhatnak, akik PS4-re és Xbox One-ra vették meg a játékot. Márpedig ők valószínűleg elég sokan lehetnek, hiszen ebből a két konzolból több mint 150 millió példány talált gazdára világszerte. De mi állhat a probléma hátterében és várható-e valamiféle megoldás? Az Origo.hu megpróbálta körüljárni a helyzetet.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.