A híres keszthelyi kastély is szerepel a népszerű komputerjátékban + videó

A játékban sétálhatsz a kastély körül, a pálmaházban, megnézheted a hintómúzeumot, az északi szárny impozáns lakosztályait vagy a főúri könyvtárat, kinyílnak előtted a titkos ajtók és tovább is építheted a birodalmad! De hogyan került a keszthelyi kastély a virtuális térbe?

Forrás: likebalaton.hu – MW2021. 01. 08. 13:10
null
Így néz ki a keszthelyi kastély a játékban Forrás: Minecraft
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fókás Andor Zalán a Helikon Kastélymúzeum munkatársa azt mondja, ez a játék közelebb hozza a főúri életformát a mai gyerekekhez, akik nagyon szeretnek számítógépes játékokkal játszani. A kastély körül a kreatív arénában a saját fantáziájuk alapján teljesen egyedi virtuális környezetet hozhatnak létre.

Így néz ki a keszthelyi kastély a játékban
Fotó: Minecraft

– Egy kedves látogatónk, Rácz Márkó Dominik, aki ősszel járt a kastélyban, elkészítette a Festetics-kastélyt a Minecraft világban. Ő hobbi szinten foglalkozik a játékkal, építményeket készít ebben a virtuális térben, a kastélyok nagy kedvencei, nem is volt kérdés számára, hogy a keszthelyi kastélyt is átemeli ebbe a világba. A kastélyban és a kastélyról készített fotók alapján kellő vizuális érzékkel neki már nem volt nehéz lemodellezni az épületet. A részletgazdag kialakításhoz természetesen a csúcsdíszeket, tornyokat, külső díszítőelemeket közelről is le kellett fényképezni, még arra is ügyelt, hogy a Minecraftban használt különböző építőelemek használatával adja vissza az épület falának színeit. Van például, ahol csiszolt homokkövet használt, van, ahol vágott homokkövet.

– Milyen volt a fogadtatás a kastély részéről, amikor a főúri életformát egy teljesen digitalizált világban látták meg?

– Nem állt távol a Festetics családtól sem az újítás, a maguk idejében számtalan dolgot vezettek be a városban, tették jobbá az emberek életét. Ebben a játékban a tradíció és az innováció egyben valósul meg. A gyerekeknek, főleg, amikor zárva vagyunk, kézzelfoghatóvá, bejárhatóvá lehet tenni a játék által a kastély világát.

A projekt kinőtte magát, hiszen a fejlesztő magát az épületet és a külső falakat készítette el, de a keszthelyi Premontrei Szakgimnázium tanulói folytatták a belső terek elkészítését. Gajár Szabolcs, Gelencsér Máté és Dominik közösen fejezte be a programozást, meglepő, hogy videochat közben a 15 éves srácok mennyi ötletet megvalósítottak. Ők játékosként tudták, mi az, ami izgalmasabbá teheti a világot, mik azok a funkciók, amivel kényelmesen játszhatnak.

– Hol és hogyan érhető el a játék?

– A játék a szerverünknek köszönhetően egyidejűleg elérhető számítógépen, telefonon, X-Boxon, Play Stationon is. A játék a 10-14 éves korosztály számára a legszórakoztatóbb, de huszonéves játékosok is vannak. Magyarországon először itt lehet kipróbálni az Among Us pályát, a Sky Wars pálya pedig az adrenalin szintet fokozza. A mi játékunkban minden alapanyagot azonnal, díjfizetés nélkül használhatnak a játékosok, amit a gyerekek elképzelnek, azt meg tudják építeni.

A csatlakozáshoz kattints erre az indítóprogramra! A telepítést követően, ki kell választanod az 1.16.4-es verziót és többjátékos módban a kastely.mcszervere.hu címen tudsz csatlakozni a pályához.

A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatják.

 

A British Museum a Minecraft világában

A projekt a Museum of the future (A jövő múzeuma) elnevezésű kezdeményezés része, amelynek célja, hogy közelebb hozza az intézményt az emberekhez. Számos létező szervezet, köztük a brit térképészeti hivatal (Ordnance Survey) és a dán kormány is építkezett már a Minecraft univerzumban, hogy jobban megismertesse tevékenységét a fiatalabb nemzedékek tagjaival.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.