Eggyel kisebb méretben is lesz már OLED tévé

Fantasztikus képminőséget nyújtanak az OLED tévék, de az áruk miatt még mindig nem megfizethető a széles rétegek számára.

Forrás: ORIGO.HU2021. 01. 11. 21:44
null
A kép illusztráció Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emellett az LG javít a kisebb és olcsóbb televíziók képminőségén. Fantasztikus képminőséget nyújtanak az OLED tévék, azonban az áruknak köszönhetően még mindig nem jutottunk el odáig, hogy valóban széles rétegek számára legyenek elérhetőek. Az LG Display most tett egy kisebb lépést a probléma megoldása felé, innentől kezdve már 42 hüvelykes, azaz picivel 1 méter feletti képátlójú OLED paneleket is képes szállítani az érdeklődő gyártók számára – olvasható az Origo cikkében.

Emellett idén a 83 hüvelykes képátlót is bevezeti az OLED-es kínálatában, így a mostani két új mérettel együtt hétre nőtt a lehetséges képátlók száma, eddig 48 / 55 / 65 / 77 / 88 hüvelykes OLED-eket tudott biztosítani a tévégyártók számára.

A kép illusztráció
Fotó: PIXABAY

További jó hír az erősen korlátozott mennyiségű büdzséből gazdálkodók számára, hogy a vállalat idén újból meg kívánja ostromolni a 20-30 hüvelyk képátlójú, azaz kimondottan kicsinek mondható tévékbe szánt kijelzők piacát. Az új LCD paneljeivel nem csak jobb képminőséget kíván nyújtani a vevők által a belépőkategóriában megszokottnál, de a tervezésük során specifikusan figyelembe vette, hogy videojátékos használat során is korrekt teljesítményt nyújtsanak.

Az eredeti cikk ide kattintva érhető el.

Ágyba épített tévével újítana az egyik népszerű nagyvállalat

A csináld magad guruk érdeklődését is felkeltheti a koncepció – írja az Origó.

Ugyan a Consumer Electronics Show bejelentéseinek oroszlánrészét a hamarosan fogyasztói piacra kerülő termékek adják, azonban a legnagyobb gyártók megtehetik, hogy olyan érdekesnek talált koncepciókat is prezentáljanak, amelyek az adott formájukban nem feltétlenül fognak elérhetővé válni.

Most az LG állt elő egy ilyen érdekességgel: 40%-ban átlátszó kijelzőjű, 55 hüvelykes televíziót épített egy ágyba. Amennyiben nincs használatban a tévé, akkor teljesen vagy részlegesen visszaereszthető az ágy lábrészénél lévő tartódobozába, így nincs útban, és nem tud valamilyen baleset során megsérülni.

Ugyan a gyártó elsősorban az átlátszó kijelzőpanel mutogatása miatt állt elő ágyba épített tévével, azonban az ötlet igazán kiváló lehet az olyan kis méretű hálószobákban, ahol komoly gondot okoz a hatékony helykihasználás, nehéz praktikus módon elhelyezni az ágyat és a tévét.

A teljes cikk ide kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.