Kárt tehet a hideg a kettéhajtható kijelzős mobilokban

Most épp Dél-Koreából érkeztek panaszok a tönkrement kijelzők miatt.

Forrás: origo.hu2021. 01. 10. 14:14
null
A hosszabb távú strapabíróságát még bizonyítania kell Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem indult botránymentesen a kettéhajtható kijelzős okostelefonok bevezetése, az első fecske Samsung Galaxy Foldot hónapokra vissza kellett hívni a több esetben rendkívül gyorsan elhalálozott panelje miatt. Szerencsére a problémák javát mostanra sikerült orvosolni, ám a gyerekcipőben járó kijelzőtechnológia továbbra is tartogathat kellemetlen meglepetéseket, a hosszabb távú strapabíróságát még bizonyítania kell – írja az Origo.

A legújabb panaszok Dél-Koreából érkeztek, a vevők állításai szerint a téli hideg is tönkreteheti a Samsung mobiljaiban lévő kijelzőket, a Galaxy Fold és a Galaxy Z Flip esetében is beszámoltak már váratlan elhalálozásról. Ez nem tűnik elképzelhetetlennek, hiszen mínuszok hatására történő átfagyás esetén potenciálisan rideggé és törékennyé válhatnak a kijelző alapvetően rugalmas anyagai.

A hosszabb távú strapabíróságát még bizonyítania kell
Fotó: Pixabay

Hírünk írásáig a Samsung nem kommentálta a panaszokat. Kapcsolódó érdekesség, hogy a Motorola -20°C alatt nem ajánlja a kettéhajtható kijelzős Razr tárolását, így értelemszerűen a használatát sem.

Az eredeti cikket IDE kattintva olvashatják!

Ár-érték bajnok mobilokkal újított a népszerű kínai mobilgyártó

Februárban hazánkban is piacra kerül a két Xiaomi Redmi, az egyik már 5G-s lesz.

A középkategória alsó szegmense elleni offenzívával indította az évet a kínai Xiaomi, a Redmi 9T és a Redmi Note 9T 5G okostelefonok a gyártótól megszokott módon igen sokat adnak a pénzükért cserébe. Az előbbi 65 ezer forintos kezdőáron február elejétől, míg az utóbbi 100 ezer forintos kezdőáron február végétől lesz kapható Magyarországon.

A Note kifejezés senkit se tévesszen meg, a készülékek szó szerint ugyanakkorák, mindkettőbe 6,53 hüvelykes és 1080×2340 pixeles IPS érintőkijelző került. Viszont nagy különbség köztük, hogy az olcsóbbik Redmi 9T modellt Qualcomm Snapdragon 662 rendszerlapka hajtja, míg az 5G hálózatokkal is kompatibilis Note testvérében MediaTek Dimensity 800U dolgozik. Az utóbbi jóval fürgébb, a processzora és a videovezérlője is számottevően erősebb.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.