Elképesztő árú és minőségű telefonok jönnek Európába

A kínai Xiaomi többféle almárka alatt is hódít az elmúlt években, így a Redmi telefonok mellett kifejezetten népszerűvé vált a magyar fülnek kissé bután hangzó Poco is.

Forrás: origo.hu2021. 03. 31. 13:30
null
A kínai telefonok hódítanak Fotó: Poco
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kínai Xiaomi többféle almárka alatt is hódít az elmúlt években, így a Redmi telefonok mellett kifejezetten népszerűvé vált a magyar fülnek kissé bután hangzó Poco is. Ahogy a Redmi, úgy a Poco is leginkább azért tudta meghódítani a vásárlókat, mint mondjuk annak idején a Huawei: meglepően jó minőséget adnak egészen baráti áron. Meg persze sok esetben a komoly szolgáltatói akciók is hozzátesznek ehhez, de az már egy más kérdés – olvasható az Origón.

Mindenesetre a Poco néhány héten belül két új okostelefont is hoz Európába, és bátran állíthatjuk, hogy mindkettő elég gyanúsan ár-teljesítmény bajnok a maga kategóriájában.

A kínai telefonok hódítanak
Fotó: Poco

 

Felfelé támad a Poco F3

A Poco készülékei között az F-sorozatú telefonok jelentik a csúcshoz közeli állapotot, melyek jellemzően sok hasonlóságot mutatnak a Redmi-sorozat bizonyos tagjaival. Nincs ez másként most sem, így a frissen bemutatott Poco F3 leginkább a Redmi K40 tesójának tekinthető, és objektíven nézve mindenben az erős középkategóriát képviseli.

Kiváló például, hogy AMOLED-technológiás kijelzőt kapunk, 120Hz-es képfrissítéssel, 6,67 hüvelykes méretben, ami alapján simán a felsőbb rétegekbe tartozna az F3, a spórolást egyedül a FullHD-s felbontásban lehet tetten érni, de ez nem jelent nagy kompromisszumot a hétköznapi használat során.

Mint ahogy a hardver sem, hiszen a készül megkapta a tavaly még csúcsnak számító Snapdragon 865+ kissá réncfelvarrott változatát, a Snapdragon 870-et, így tehát komoly sebességre számíthatunk, amit remekül támogat meg a kiszereléstől függően 6 vagy 8 gigabájt memória, illetve a 128 vagy 256 gigabájt tárhely.

A jövőt állóságra sem lehet panasz, hiszen a Poco F3 már támogatja az 5G-s hálózatokat is.

Nyilván a kamerán sokat lehet spórolni, de hogy itt történt-e ilyesmi, ahhoz majd élőben kell kipróbálni a készüléket. Papíron nem tűnik rossznak a dolog: hátul találunk egy 48 megapixeles főkamerát, egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű egységet, valamint egy 5 megapixeles, kifejezetten makrózásra szánt lencsét. Az előlapi kamera egy kijelzőbe ütött lyukban lakik, és 20 megapixeles.

A 4520 milliamperórás akkumulátor nem kiemelkedő, de nem a modern, takarékos hardvernek köszönhetően elégnek tűnik, ráadásul lehetőség van 33 wattos gyorstöltésre is. Mindezért pedig Európában 350 euróért juthatunk majd hozzá, mégpedig április 6-tól, ami kiváló vétellé teszi az F3-at.

Még több okosmobilról IDE KATTINTVA olvashat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.