Nincs többé végtelen mennyiségű ingyen tárhely

Júniustól az összes mobilról biztonsági mentett fotó beleszámít majd a tárhelybe – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO.HU2021. 05. 25. 22:41
null
A Fotók mobilappon át június elsejéig biztonsági mentett fotók nem fognak beleszámítani a Google-fiók tárhelykvótájába, csak az onnantól kezdve mentett képek miatt fájhat a sokat fotózók feje Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beváltja a tavaly novemberi fenyegetését a Google, búcsúzik a népszerű Fotók szolgáltatásában a végtelen mennyiségű tárhely. Jelenleg az okostelefonokról nem eredeti minőségben, hanem csökkentett felbontású és továbbtömörített formában feltöltött képek nem számítanak bele a felhasználók Google-fiókjainak tárhelykapacitásába, azonban ez 2021. június 1-től megváltozik.

A Fotók mobilappon át június elsejéig biztonsági mentett fotók nem fognak beleszámítani a Google-fiók tárhelykvótájába, csak az onnantól kezdve mentett képek miatt fájhat a sokat fotózók feje
Fotó: PEXELS

A jövő hónap elejétől kezdve teljesen mindegy lesz, hogy a mobilos fotókról milyen minőségben készítenek biztonsági másolatot a Fotók appon át a felhasználók, a helyfoglalásuk minden esetben csökkenteni fogja a 15 GB ingyenes tárhelyet a Google-fiókjaikban. A szabály alól csak a Google Pixel okostelefonok jelentenek majd kivételt, a tulajdonosaik eredeti helyett magas minőséget választva továbbra is élvezhetik a végtelen tárhely nyújtotta előnyöket.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.