Óriási veszélyben egy külső háttértár felhasználói

Egy kártevő távolról törölgeti az állományokat a WD termékéről – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 06. 25. 20:53
null
A kép csak illusztráció Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokkoló panaszok kezdték elárasztani péntek reggel a WD terméktámogatási fórumát, egyes Western Digital My Book Live hálózati háttértárak (NAS) tulajdonosai arra ébredtek, hogy minden eltűnt az internetre kötött adattárolóikról, plusz bejelentkezni sem tudnak a kezelőfelületére. Az utoljára 2015-ben szoftverfrissítést kapott termék egy külső merevlemez, amely rendelkezik beépített lapkaszámítógéppel, a tartalma távolról is elérhető az interneten keresztül.

A kép csak illusztráció
Fotó: PEXELS

A Western Digital vizsgálja a helyzetet, egyelőre annyit tudott megállapítani, hogy valamiféle kártevő állhat a háttérben, amely távolról gyári alaphelyzetbe állítási parancsot ad ki a My Book Live termékeknek. A vállalat nem talált arra utaló jelet, hogy a kütyükhöz tartozó online szolgáltatásába törtek volna be, ami alapján a kártevő egy sebezhetőséget vagy konfigurációs hibát használhat ki ahhoz, hogy jogot szerezzen a rendszerparancsok kiadására az eszközökön.

A támadó céljának a puszta rombolás tűnik, nem próbálja zsarolni az áldozatokat, vagy botnetbe szervezni a hálózati háttértáraikat.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.