A gyárakban alszanak a vietnámi munkások

Így próbálják elejét venni az Apple és a Samsung beszállítói a leállásoknak – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 07. 07. 14:40
null
A kép csak illusztráció Forrás: YOUTUBE (KÉPERNYŐKÉP)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mellbevágó történettel állt elő a Bloomberg, egyes vietnámi elektronikai beszállítók munkásai már a gyárakban alszanak, hogy így csökkentsék az országban fellángolt koronavírus-járvány miatti leállások valószínűségét. A gyárakba való belépésüket követően a dolgozók karanténba vonulnak és tesztelve lesznek, csak a zöld jelzés megkapása után állhatnak munkába, vegyülhetnek a közös terekben. Az érintett vállalatok többek közt az Apple és a Samsung számára szállítanak különféle komponenseket.

A kép csak illusztráció
Fotó: YouTube (képernyőkép)

A hatóságok szerint az északi Bac Ninh és Bac Giang tartományokban jelenleg olyan 150 ezer munkás él a gyárakban, az állam olyan 400 ezer vakcinát bocsátott a foglalkoztatóik rendelkezésére az immunizálásuk érdekében. Ho Si Minh-városban huszonkét beszállító szállásolja el a gyárakban a munkásait, de nem világos, hogy a 25 ezer fős állományukból hány személyt érint a megoldás.

A munkások zöme elfogadni látszik a helyzetet, meglátásuk szerint ez csak egy átmeneti és rendkívüli állapot, ami szükséges a munkájuk megőrzése érdekében.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.