Csupa jó hírrel szolgált a PC-s játékosoknak a techcég

A sejtett okból került a PlayStationhöz a Nixxes Software – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 07. 29. 20:22
null
Részlet a Days Gone játékból Forrás: YouTube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Váratlan manőverrel lepte meg július elsején a számítógépes játékosokat a Sony, bejelentette a játékok más platformokra való portolására specializálódott, holland Nixxes Software felvásárlását.

A vállalat konzolok között és konzolról PC-re is portolt játékokat, a PC-s gamerek java talán az újabb Deux Ex és Tomb Raider címek kapcsán ismerheti a nevét.

Részlet a Days Gone játékból
Fotó: YouTube

A PlayStation-üzletág vezetője a Famitsunak adott interjújában most megerősítette, hogy a Sony Worldwide Studios részévé vált Nixxes dolgozóinak két feladatuk lesz a jövőben: egyrészt támogatniuk kell más belső stúdiók játékfejlesztési erőfeszítéseit, másrészt pedig PlayStation-exkluzív termékek számítógépekre való portolását kell majd végezniük.

A felvásárlás hallatán a többség az utóbbira tippelt az üzlet okaként.

A Sony egyelőre két PlayStation-exkluzívnak készült címet tett elérhetővé számítógépekre, ám a Horizon Zero Dawn és a Days Gone csak a kezdetet jelentik, a cég folyamatosan szeretne régebbi sikerjátékokat kiadni a PC-s közönség számára. A következő az Uncharted 4: A Thief's End lehet, erre maga a Sony utalt egy részvényeseknek adott prezentációjában.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: YouTube/Képernyőkép

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.