Elhalasztja az irodába való visszatérést a világcég

Időt nyertek az inkább otthonról dolgozni kívánó munkatársak – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 07. 20. 22:26
null
New York, 2020. július 15. A 2020. június 16-án készült és július 15-én közreadott képen az Apple amerikai informatikai óriáscég emblémája egyik New York-i üzletük falán. Az Európai Unió Törvényszéke szerdán hatályon kívül helyezte az Európai Bizottságnak az Apple ellen hozott, ír adóügyekkel összefüggõ határozatát, így a cégnek nem kell visszafizetnie Írországnak a tiltott állami támogatás miatt kiszabott 13 milliárd eurós bírságot. MTI/AP/Mark Lennihan Fotó: Mark Lennihan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bloomberg értesülései szerint elhalasztja az irodába való fokozatos visszatérést az Apple, miután a delta variánsnak köszönhetően újból érdemben emelkedni kezdett a koronavírusos esetek száma az Egyesült Államokban. A megbetegedéssel diagnosztizáltak oroszlánrésze nem kért védőoltást, jelenleg a teljes lakosság körében az egy dózist megkapottak aránya 56,7%, míg a teljesen védetteké 49,1%.

Az Apple eredetileg szeptember elejétől kívánta fokozatosan visszaterelni az elmúlt évben otthonról dolgozott munkavállalóit az irodákba, azonban a hírek szerint a vezetőség most legalább egy hónappal elhalasztotta a terv kivitelezését. A fejlemények függvényében lesz döntés arról, hogy mikor veheti kezdetét a folyamat.

Az Apple amerikai informatikai óriáscég emblémája egyik New York-i üzletük falán.
Fotó: MTI/AP/Mark Lennihan

Az irodába való visszatérés elhalasztását jó eséllyel sok munkavállaló nem bánja, jelentős táboruknak nincs kedve visszatérni az irodába. Az Apple-nél eddig szinte ismeretlen volt a távmunka, ám az elmúlt év tapasztalatai némileg változtattak ezen, innentől kezdve a vállalat rengeteg munkakör esetében csak heti három munkanap irodában való eltöltését kívánja feltétlenül megkövetelni, ám sokan ezt is szükségtelen túlzásnak tartják.

Petíciózás ide vagy oda, a vezetőség hajthatatlannak tűnik az ügyben, a hivatalos álláspont szerint a céges kultúra megtartása és a fényes jövő érdekében szükséges a dolgozók személyes kapcsolata.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: MTI/AP/Mark Lennihan

Nagy baj van az Apple külső háttértárával

A német szolgáltató szerint a hozzá bekerülő Apple Time Capsule egységek oroszlánrészében hardveres hibára vezethető vissza az adatvesztés, a kérdéses modellekben használt Seagate merevlemezek tervezési hiba miatt jóval idő előtt beadhatják a kulcsot. A gondot a rossz anyagválasztás jelenti, idővel eltörik az adattároló tányérok írását és olvasását végző fejek biztonságos parkoltatását végző mütyür, az elszabadult fejek pedig szétkarcolják a tányérokat.

A Datenrettung Berlin azt javasolja, hogy az érintett Time Capsule modellekkel rendelkezők azonnal készítsenek biztonsági mentést az adataikról, majd saját kezűleg vagy segítséget kérve cseréljék ki a benne lévő háttértárat. Az Apple által 2018-ban nyugdíjazott termékben egy teljesen hétköznapi, 3,5-es formatervű SATA merevlemez található, bármely informatikai kereskedésben kapható a helyettesítésére használható modell.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.