Éjszaka is játszhatnak majd a dél-koreai gamerek

Egy évtizeden át illegális volt éjfél és reggel hat között videójátékozniuk – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 08. 27. 9:21
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A The Korea Herald beszámolója szerint az év végére megszűnik Dél-Koreában a fiatalokra vonatkozó játékkorlátozás. Az egy évtizede életbe lépett törvény megtiltotta a videójátékos szolgáltatásokat nyújtó cégek számára, hogy éjfél és reggel hat között lehetővé tegyék a 16 éven aluliak számára a termékeik használatát, a szabályozást megszegő vállalatok átszámítva akár 2,5 millió forintnak megfelelő büntetést is kockáztattak.

A helyi játékipar természetesen üdvözölte a döntést, részben mivel lehetetlen volt ténylegesen betartatni a törvényt.

Helyette a piaci szereplők inkább jogilag próbálták biztosítani magukat a megszegésének következményei ellen, például megemelték a termékeik korhatár-besorolását vagy sejthető sikerességgel kitiltották a 16 éven aluliakat a szolgáltatásaikból.

A jogalkotók ettől függetlenül nem kívánnak teljesen lemondani a fiatalok túlzott videójátékozásának akadályozásáról: 

fenn fogják tartani és racionalizálják azt a 2012-ben kitalált rendszert, amelyben a szülők vagy a gondviselők megmondhatják a játékszolgáltatásokat nyújtó cégeknek, hogy mikor engedhetik játszani a megadott felhasználói fiókot használó gyerekeket.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.