Elon Musk be nem váltott ígéretei

A Tesla vezére bejelentette, hogy a cége humanoid, mesterséges intelligenciával vezérelt robotok előállításán dolgozik. Habár ez nagyon érdekes, Elon Musk bejelentéseit és ígéreteit tekintve jogosan lehetünk szkeptikusak, úgyhogy összeszedtünk néhány dolgot, amit a cégvezető már évekkel ezelőtt megígért, de a mai napig nem teljesült – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 08. 23. 16:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elon Musk közölte, hogy a Tesla már valamikor jövőre megkezdheti egy humanoid kinézetű robot próbagyártását. Ez elvileg arra a technológiára fog épülni, amit a Tesla a saját, többnyire automatizált gyáraiban már használ, és persze felhasználják hozzá az olyan mesterségesintelligencia-fejlesztéseket is, melyeket Tesla autóiba építenek be.

A Tesla Bot néven készülő robotról Musk azt mondta, hogy alapvetően barátságosnak szánják, de ha valami mégis történne, akkor úgy tervezik meg, hogy el lehessen előle futni vagy erővel felülkerekedni rajta. Mindenesetre a robot 176 centi magas lesz, és 56 kilogrammot nyom majd, az arca helyén pedig egy képernyőt találunk.

A robot célja elsődlegesen, hogy olyan feladatokat lásson el, amelyek az ember számára nem biztonságosak, unalmasak és repetitívek.

Mindez nagyon jól hangzik, de talán nem vagyunk rosszmájúak, ha azt mondjuk, hogy Musk eddigi ígéreteit nézve nemhogy jövőre, de valószínűleg még évek múlva sem lesz ebből semmi.

Úgyhogy most nézzük meg egy galériába szedve Elon Musk ígéreteinek egy részét, melyek a mai napig nem teljesültek!

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Flickr

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.