időjárás 3°C Virág 2022. november 26.
logo

Jól áll a szupercég elleni perben a prémium hangrendszerek gyártója

Forrás: origo.hu
2021.08.16. 13:00
Jól áll a szupercég elleni perben a prémium hangrendszerek gyártója

Az előzetes döntés alapján mindegyik felhozott szabadalmát megsértette.

A szabadalmi trollok által uralt tárgyalótermi világban szinte már meglepő, mikor valódi üzleti tevékenységet végző vállalatok perlik egymást szabadalomsértés vádjával, tavaly januárban ilyen eljárást indított a Google ellen a prémium hangrendszereket tervező Sonos.

A vállalat szerint az ügy 2013-ra nyúlik vissza, mikor egy partnerség keretében a Google és a Sonos közös projektekbe fogtak a mostanra megszűnt Google Play Zene támogatása érdekében.

Az együttműködés során a Google munkatársai rengeteg a Sonos által fejlesztett hardveres és szoftveres technológiához fértek hozzá, amelyeket aztán elkezdtek engedély nélkül beépítgetni a Chromecast Audióba, a Home okoshangszórókba, továbbá a Pixel okostelefonokba.

A Sonos 2016-ban és 2018-ban is számos alkalommal figyelmeztette a partnerét, hogy véleménye szerint tilosban jár, ám a Google nem mutatott érdeklődést a helyzet rendezésére, elutasította a szabadalomsértési vádakat. 

További probléma, hogy az érintett hangtermékeivel a Google árban alaposan alá tudott menni a Sonos megoldásainak, azaz közvetlen anyagi kárt okozhatott számára.

A Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság ügyben eljáró bírója az előzetes döntésében most arra jutott, hogy a Google valóban megsértette a Sonos által felhozott mind az öt szabadalmat. A felperes üdvözölte a döntést, azonban kiemelte, hogy ez csak egy hosszú jogi háború kezdete, nem mostanában fog ténylegesen pont kerülni az ügy végére. A Google továbbra is tagadja, hogy a Sonos akár egyetlen szabadalmát is megsértette volna, és mindent meg kíván tenni ennek a bizonyítására.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: YouTube/Képernyőfotó

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.