Megvillantották a legújabb okostelefonokat

Tensornak hívja a bennük dolgozó, saját fejlesztésű rendszerlapkát a Google.

Forrás: ORIGO.HU2021. 08. 03. 20:41
null
Google Pixel 6 PRO Forrás: GOOGLE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szokásától eltérően a Google korai ízelítőt adott az ősszel érkező Pixel 6 és Pixel 6 Pro okostelefonjairól, az ennek keretében kiadott illusztrációs anyagokon pedig megerősítette a modellek rendkívül szokatlan hátlapi kameradizájnját. A vállalat szerint a kitüremkedő kamerasáv nem szimplán egyedi esztétikát kölcsönző marketinges fogás, a kamerák nagy helyigénye miatt ténylegesen szükség van rá – olvasható az Origo cikkében.

Google Pixel 6 PRO
Fotó: GOOGLE

A bejelentés végső soron ennél fontosabb része és jó eséllyel valódi oka, hogy a vállalat megerősítette az egyedi rendszerlapka használatát a készülékekben, Qualcomm Snapdragon helyett ezekben a Pixelekben már Google Tensor dolgozik.

A házon belül fejlesztett megoldásról egyelőre annyi derült ki, hogy a tervezésekor óriási szerepet kapott a mesterséges intelligenciás és gépi tanulásos kódok hatékony futtatása, ezek például a fotózás és a hangfeldolgozás új szintre emelésében fognak segíteni. A Tensor különleges hardverelemei hosszú távon is lehetővé teszik majd az újabb számításalapú funkciók, és persze a meglévők fejlettebb változatainak készülékekhez való hozzáadását.

A cég szerint a biztonság is kritikus terület volt a mérnökök számára, a Tensor biztonsági központjának és a Titan M2 biztonsági áramkörnek hála az összes jelenleg kapható készülék közül a Pixel 6 mobilok rendelkeznek a legtöbb hardveres biztonsági réteggel.

Ennél többet a készülékekről és a Tensor rendszerlapkáról hivatalos forrásból jó eséllyel csak a Pixel 6 és a Pixel 6 Pro őszi bejelentésekor hallunk majd. A pletykák szerint az előbbi 6,4 hüvelykes, az utóbbi pedig 6,7 hüvelykes AMOLED megjelenítőt kapott, mindkét esetben 120 Hz képfrissítési sebességgel és kijelző alatti ujjlenyomat-olvasóval.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.