időjárás 2°C Szimonetta 2021. October 28.
logo

Távozásra kényszerült a botrányos játékkiadó elnöke

Forrás: origo.hu
2021.08.04. 17:14 2021.09.15. 09:06
Távozásra kényszerült a botrányos játékkiadó elnöke

Elkezdtek hullani a fejek a fejlesztőcéget szétrobbantó botrány miatt – írja az Origó.

Sok minden történt a játékipar elmúlt évtizedei során, azonban az Activision Blizzard játékkiadónál az elmúlt két hétben tapasztalt teljes széthullás ennek ellenére is újdonság. A Blizzard zaklatási ügyeivel és kultúrájával kapcsolatos gigabotrány részleteiről itt találják az összefoglaló cikkünket az érdeklődők.

Most megkezdődött a sorok újrarendezése, Bobbi Kotick vezérigazgató múlt heti nyílt levelének megfelelően fejhullás indult a Blizzardnál, elsőként J. Allen Brack elnök kényszerült távozásra a cég éléről.

Activision Blizzard
Fotó: Flickr

Maga Brack a hírek szerint nem vett részt semmilyen zaklatásban vagy hasonló cselekményben, ám egy részükről biztosan tudott, ennek ellenére nem tette meg a szükséges munkáltatói lépéseket.

Brack pozícióját rögtön két személy veszi majd át a Blizzardon belülről, Jen Oneal és Mike Ybarra az utódai. Mindketten nyíltan kiálltak a tüntető dolgozók mellett, Oneal korábban az Activision által felvásárolt Vicarious Visions fejlesztőcég vezetője volt, míg Ybarra úgy tíz éven át különféle vezető beosztásokban dolgozott a Microsoft konzolos üzletágánál.

Jen Oneal az első felsővezetői pozícióba került nő a Blizzardnál.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Flickr

Súlyos vádak temették maguk alá a világ legnagyobb játékkészítőjét

Hatalmas botrányt kavart szerte az interneten, amikor július 20-án kiderült, hogy Kalifornia állam mintegy két évig tartó vizsgálatot követően pert indít a világ egyik legnagyobb videojátékos cége, az Activision Blizzard ellen. Egyelőre úgy tűnik, hogy a két nagy vállalatból összeolvadt kiadónak leginkább a Blizzard-részét érinti a dolog, ahol a bíróságnak benyújtott iratok szerint egészen elképesztő dolgok történnek a női és kisebbségi alkalmazottakkal már legalább egy évtizede.

A történetek, melyek közül többről a Bloomberg külön is beszámolt saját forrásokból, egy olyan munkahelyi kultúrát írnak le, ahol a nők folyamatosan zaklatásnak voltak kitéve, a férfi alkalmazottak, főleg a feletteseik rendszeresen fogdosták őket, szexuális ajánlatokat tettek nekik, nemi erőszakkal kapcsolatos poénokat sütöttek el.

Tovább