Távozásra kényszerült a botrányos játékkiadó elnöke

Elkezdtek hullani a fejek a fejlesztőcéget szétrobbantó botrány miatt – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 08. 04. 17:14
null
Activision Blizzard Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok minden történt a játékipar elmúlt évtizedei során, azonban az Activision Blizzard játékkiadónál az elmúlt két hétben tapasztalt teljes széthullás ennek ellenére is újdonság. A Blizzard zaklatási ügyeivel és kultúrájával kapcsolatos gigabotrány részleteiről itt találják az összefoglaló cikkünket az érdeklődők.

Most megkezdődött a sorok újrarendezése, Bobbi Kotick vezérigazgató múlt heti nyílt levelének megfelelően fejhullás indult a Blizzardnál, elsőként J. Allen Brack elnök kényszerült távozásra a cég éléről.

Activision Blizzard
Fotó: Flickr

Maga Brack a hírek szerint nem vett részt semmilyen zaklatásban vagy hasonló cselekményben, ám egy részükről biztosan tudott, ennek ellenére nem tette meg a szükséges munkáltatói lépéseket.

Brack pozícióját rögtön két személy veszi majd át a Blizzardon belülről, Jen Oneal és Mike Ybarra az utódai. Mindketten nyíltan kiálltak a tüntető dolgozók mellett, Oneal korábban az Activision által felvásárolt Vicarious Visions fejlesztőcég vezetője volt, míg Ybarra úgy tíz éven át különféle vezető beosztásokban dolgozott a Microsoft konzolos üzletágánál.

Jen Oneal az első felsővezetői pozícióba került nő a Blizzardnál.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Flickr

Súlyos vádak temették maguk alá a világ legnagyobb játékkészítőjét

Hatalmas botrányt kavart szerte az interneten, amikor július 20-án kiderült, hogy Kalifornia állam mintegy két évig tartó vizsgálatot követően pert indít a világ egyik legnagyobb videojátékos cége, az Activision Blizzard ellen. Egyelőre úgy tűnik, hogy a két nagy vállalatból összeolvadt kiadónak leginkább a Blizzard-részét érinti a dolog, ahol a bíróságnak benyújtott iratok szerint egészen elképesztő dolgok történnek a női és kisebbségi alkalmazottakkal már legalább egy évtizede.

A történetek, melyek közül többről a Bloomberg külön is beszámolt saját forrásokból, egy olyan munkahelyi kultúrát írnak le, ahol a nők folyamatosan zaklatásnak voltak kitéve, a férfi alkalmazottak, főleg a feletteseik rendszeresen fogdosták őket, szexuális ajánlatokat tettek nekik, nemi erőszakkal kapcsolatos poénokat sütöttek el.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.