Türelmetlen gamerektől csalnak ki pénzt a viszonteladók

Idő előtt vált előrendelhetővé a Frostpunk 2 egy rossz hírű termékkulcsos webhelyen – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 08. 23. 12:39
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tovább dühítik az ügyeskedő digitális viszonteladók az ellenük fellépni nem tudó indie játékfejlesztőket, az általunk is tesztelt Frostpunk folytatásának bejelentése után egy héttel a kétes hírű Kinguin máris előrendelhetővé tette a játékot a piacterén, kihasználva a termékre tűkön ülve várók türelmetlenségét.

A vállalat bárki számára lehetővé teszi a játékkulcsok árusítását. Az efféle vállalkozások az elmúlt években azzal váltak hírhedtté, hogy bankkártyás csalással megszerzett játékkódok rendkívül nyomott árú eladását tették lehetővé a bűnözők számára, 

ezzel óriási anyagi károkat okozva a fogyasztóknak, a legitim viszonteladóknak, továbbá a fejlesztőknek és kiadóknak.

A Frostpunk 2-t fejlesztő, lengyel 11 Bit Studios illetékese olyan mérges lett a Kinguinre, hogy a Twitteren szélhámosnak titulálta a kereskedést, továbbá „sz…r csalónak”a terméket hirdető felet. 

A jelek arra utalnak, hogy a kettő minimum szoros kapcsolatot ápol egymással, hacsak nem azonosak.

A fejlesztőcég kiemelte, hogy jelenleg sehol sem rendelhető elő a Frostpunk 2 (csak kívánságlistára tehető a Steamen, a GOG-on és az Epic Games Store-ban), továbbértékesíthető termékkulcsot egyetlen partner sem kapott belőle, az árát és a megjelenési idejét pedig maga sem tudja. Végül a Kinguin tájékoztatásával szemben egyelőre korhatár-besorolással sem rendelkezik a termék.

A botrányra válaszul a Kinguin eltávolította a spekulatív információkat a Frostpunk 2 termékoldaláról, azonban nem hajlandó törölni az előrendelési lehetőséget.

Ennek kapcsán a 11 Bit Studios közölte, hogy nem tudja garantálni a Kinguinen előrendelők számára a beígért termékkulcsaik megérkezését.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.