A lézertévében látja a jövőt a kínai gyártó

A 2021-es Global Laser Display Industry Forum alkalmából közölte a gyártó: rákapcsol a lézertévék gyártására és forgalmazására – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 09. 20. 13:08

A 2021-es Global Laser Display Industry Forum alkalmából közölte a gyártó: rákapcsol a lézertévék gyártására és forgalmazására – olvasható az Origo cikkében.

A Hisense a 2021-es Global Laser Display Industry Forum kapcsán árulta el, hogy a lézertévékből 2020-ban már 325 százalékkal többet gyártott, és idén január, valamint augusztus között már erre a növekedésre is rálicitált egy 600 százalékos éves emelkedéssel.

A gyártó a tévéipar jövőjét a lézertévékben látja, úgy véli, rövidesen ez lesz az uralkodó vonal.

A lézertévék előnye, hogy sokszor csak egy üres falra van szükség hozzájuk, azonban mivel 100 hüvelyk körüli átmérővel kell számolni, nagyon drágák.

Ezenfelül több területen is lemaradnak más szabványokhoz képest, főleg a kontrasztot tekintve.

A Hisense ennek ellenére a lézertévék felé fordul, a szegmens 53 százaléka már 2020-ban is a gyártó kezében volt. Az új, 100L9G modelljük pedig már egy 4K-s, Android tv-képes modell lesz, 40 wattos hangszórókkal – 5499 dollárért.

Az eredeti cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: YouTube

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.