Gigászi mennyiségű banki adatot törölt egy bosszúszomjas dolgozó

Két nappal a menesztése után garázdálkodott a pénzintézet rendszerében.

Forrás: origo.hu2021. 09. 03. 15:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem minden alkalmazott viseli jól a menesztésének hírét, az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumának sajtóközleménye szerint a 35 éves Juliana Barile két nappal az elbocsátását követően 21 gigabit banki adatot törölt a volt munkáltatójának számítógépes rendszeréből.

Barile távolról és részmunkaidőben dolgozott egy meg nem nevezett New York-i hitelszövetkezetnél, a május 19-én történt menesztésének okára nem derült fény a sajtóközleményből.

 Akármi is legyen az ügy kontextusa, a nő indítéka a bosszú volt, negyven perc alatt mintegy 3500 mappát és 20 ezer fájlt törölt egy hálózati meghajtóról, főként jelzáloghitelek igénylésével kapcsolatos információkat.

A hitelszövetkezet szerint a menesztésekor az illetékesek azonnal szóltak az informatikusoknak, hogy tiltsák le Barile hozzáférését a számítógépes rendszerhez, azonban ez valamiért nem történt meg, így tudott jogtalanul bejelentkezni a brooklyni nő. A volt munkáltatója biztonsági másolatokból képes volt minden törölt adatot visszaállítani, azonban állítása szerint bő tízezer dollárjába került a művelet.

Barile bűnösnek vallotta magát az ellene felhozott vádpontokban, jelentős bírság mellett papíron akár tízévnyi börtönbüntetést is kaphat a tettéért, az ügyében eljáró bíró később dönt a büntetéséről.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.