időjárás 18°C Anita , Kármen 2023. június 2.
logo

Nagy presztízsű ügyfélről maradt le az egyik számítástechnikai cég

Forrás: origo.hu
2021.09.04. 12:04 2021.09.09. 16:59
Nagy presztízsű ügyfélről maradt le az egyik számítástechnikai cég

Újból AMD processzort választott a szabvány szerverébe a Cloudflare.

A Zen mikroarchitektúrás processzoraival az AMD nem csak a fogyasztói piacon vált versenyképessé az Intellel szemben, de a szerverekbe szánt központ egységek piacán is alaposan befűtött a talpa alá. A kettő közül valójában az utóbbi szektorban okozott messze nagyobb kellemetlenséget az ellenfele számára, részben mivel a vállalati ügyfelek az új kiszolgálók és komponensek beszerzésekor objektív szempontok alapján válogatnak a potenciálisan szóba jövő termékek között, míg a fogyasztói piacon gyakran döntő szerepet játszanak a teljesen szubjektív preferenciák, tipikusan a márkahűség.

A világ legnagyobb, többek közt webhelyek számára túlterheléses támadás elleni védelmet biztosító vállalata a napokban véglegesítette a 11. generációs szerverének specifikációját, a szabványgép meghajtására 64 magos AMD EPYC 7713 processzort választott. A Cloudflare szerint az Intel részéről kipróbált, Ice Lake családba tartozó Xeon teljesítmény tekintetében körülbelül azonosnak bizonyult a termékkel, ám a tesztelése során szerverenként több száz wattal magasabb fogyasztást mért.

Ez gigantikus különbség, hiszen világszerte kétszáznál is több új generációs szervert kíván üzembe helyezni a cég.

A vállalat ráadásul immáron másodjára döntött az AMD mellett, a tizedik generációs szervereiben 48 magos AMD EPYC 7642 processzort vetett be. Végül a Cloudflare elárulta még, hogy a legújabb szabvány szerverébe 384 GB rendszermemória és három 960 gigabájtos Samsung SSD került, érdekességként az elődjében 256 GB memória és két 1,92 TB-os Samsung SSD dolgozik.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.