Még idén teljesen megújul a népszerű csevegő

Androidon kétezer százalékkal is gyorsabbnak bizonyulhat a Skype új változata.

Forrás: Origo.hu2021. 10. 02. 19:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jó ideje először hallatott magáról érdemben a Microsoft általi 2011-es felvásárlása óta gyengélkedő Skype. Közleménye szerint valamikor még idén a számítógépes és mobilos alkalmazásai, továbbá a böngészős szolgáltatásai is megújulnak majd. Az új verziók modernebb kinézetet és használhatósági fejlesztéseket kapnak, az illetékesek különösen sokat dolgoztak a csoportos videókonferenciák kényelmesebbé tételén – derül ki az origo.hu cikkéből.

A kulcsfontosságú fejlesztéseknél tartva a sebesség terén is nagy előrelépéseket ígér a Skype, bizonyos helyzetekben a számítógépes alkalmazása 30 százalékkal, míg az androidos appja 2000 százalékkal is gyorsabbnak bizonyulhat.

A megújult Skype talán legérdekesebb funkcionális fejlesztése a TwinCam, ennek segítségével a számítógépeken kezdeményezett hívások során be lehet vonni másodlagos kameraként az androidos vagy iOS-es mobileszközöket, kép a képben módszerrel a webkamera és mobil képe egyszerre közvetíthető a partnereknek. A cég szerint ez például a virtuálisan órát adó tanároknak jöhet jól: képesek lesznek a tankönyvet és az arcukat szimultán közvetíteni a diákjaiknak.

Borítókép: illusztráció. Fotó: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.