Nem volt okos dolog beszólogatni a gigantikus techcégnek

Megfenyítették a PlayStation 5-höz műanyag csereborítást készített céget – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 10. 17. 17:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rivaldafénybe került idén februárban a Dbrand, a különféle mobileszközökhöz tokokat, dekoratív matricákat és kijelzővédőket tervező kanadai vállalat, bemutatta a PlayStation 5-höz készült Darkplates borítását, amellyel feketére lehetett cserélni a konzol fehér burkolati elemeit, ezek az oldalborítások a gép megbontása nélkül lepattinthatók a házáról. 

A sejtések szerint a könnyű cserélhetőség oka, hogy a megoldás könnyebbé és gazdaságosabbá teheti a limitált kiadású konzolok piacra dobását, ám a Sony egyelőre nem állt elő alternatív kinézetű oldallapokat kapott PS5-tel.

Akármi is legyen a helyzet, a Darkplates termékoldalán a Dbrand a humorizálás és a gúnyolódás között libegő hangnemben tételesen ecsetelte, hogy meglátása szerint a Sony milyen dizájnbeli eltérések miatt nem indíthat jogi eljárást az alternatív borítás forgalmazásáért. Konklúzióként felszólította a Sonyt, hogy nyugodtan perelje be a Darkplates miatt.

Nem kellett sokat biztatni a japán multicéget, a Dbrandnek pár hónapja kiküldött felszólításban a jogi képviseletét végző iroda védjegysértést, szerzői jogsértést, továbbá termékhamisítást felhozva perrel fenyegette meg, ha nem fejezi be azonnal a Darkplates forgalmazását és reklámozását. 

Ezt a Dbrand figyelmen kívül hagyta, hiszen az efféle perekben be kell mutatni a konkrétan megsértettnek vélt védjegyeket és szabadalmakat, amit a Sony nem tudott megtenni.

Most viszont megváltozott a helyzet, a konzolgyártó kanadai szabadalmat kapott a Playstation oldalsó paneleinek formájára, így jogalapja lett a pereskedésre.

A Dbrand erre kapitulált, a történetet egy hosszú reddites bejegyzésben ecsetelve azt állítja, hogy „egyelőre eleget tesz a terroristák követeléseinek”.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.