Kielégíthetetlen a PlayStation 5 iránti igény

Négy és fél hónap alatt 7,8 millió darabot kapkodtak el a konzolból – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 04. 28. 22:54
ps5
A novemberben piacra dobott PlayStation 5 (PS5) gamepadje egyeseknél máris sodródást (drifting) produkál, ennek során nyugalmi állapotban hibásan mozgásokat érzékelnek az analóg karok. Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új generációs játékkonzolok termékhiányát nem a kimondottan limitált gyártókapacitás, hanem az elképesztő méretű kereslet okozza. Mostanra a PlayStation 5 minden idők leggyorsabban fogyó játékkonzoljává vált az Egyesült Államokban, az első negyedéves üzleti eredményeinek ismertetésekor pedig a Sony most elárulta, hogy március végéig világszerte 7,8 millió darabot értékesített belőle.

A legtöbb piacon november közepén került piacra a PS5, azaz nagyjából négy és fél hónap alatt fogyott belőle közel nyolcmillió. A termék megjelenése természetesen jót tett a kapcsolt szolgáltatásának is, a PlayStation Plus előfizetőinek száma 47,6 millióra emelkedett, ami a tavalyi első negyedévhez képest 14,7% növekedést jelent.

A PlayStation 5 gamepadje
Fotó: PIXABAY

Végül a konzol elődjét sem kellett nagyon félteni, az idei első negyedévben egymillió darab PlayStation 4 talált gazdára, ami meghökkentően soknak tűnik annak fényében, hogy többé-kevésbé lejárt az ideje. Ezt persze a Sony is tudja, már hónapokkal ezelőtt kénytelen volt biztosítani az előző generációs konzoljával rendelkezőket, hogy jó darabig nem feledkezik meg róluk.

A Sony mostanra 115,9 millió Playstation 4-et értékesített.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Pixabay

Nagy frissítést kap az elérhetetlen játékkonzol

Szerdán megkapja az eddigi legnagyobb szoftverfrissítését a novemberben piac került PlayStation 5, eddig csak kisebb hibajavításokat sikerült hozzá elérhetővé tennie a Sonynak. Az egyik minden játékos számára fontos fejlesztés, hogy végre lehetőség lesz USB-s háttértárakra átmozgatni a PS5-ös játékokat, így megfelelő külső adattároló birtokában nem szükséges majd törölni azokat, mikor helyet kell felszabadítani a konzol belső háttértárán.

Sajnos a külső háttértárra átmozgatott PS5-ös játékok közvetlen futtatására nincs lehetőség, a játszani kívánt címet először vissza kell mozgatni a konzol belső háttértárára. Ezzel szemben a PS4-re készült játékok futtathatóak közvetlenül az USB-s adathordozókról is. A Sony még mindig nem jutott el odáig, hogy aktiválja az új generációs konzol belső tárhelyének bővítésére kitalált M.2 foglalatot, így egy darabig még macerásnak bizonyulhat a helyhasználat menedzselése.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.