A kiberbűnözők csaliként használják a streamelhető műsorokat és sorozatokat

A szórakoztatáshoz kapcsolódó fenyegetések legfrissebb trendjeit és legfontosabb eseményeit elemezték a pandémia csúcsszakaszaiban – írja a Bama.hu.

Forrás: Mediaworks2021. 11. 16. 9:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2020. január eleje és a 2021. június vége közötti időszakban a Kaspersky termékei több mint 93 000 fertőzési kísérletet észleltek az öt legnépszerűbb streamingplatform, a Netflix, a Disney+, az Apple TV+, az Amazon Prime Video és a Hulu álcája alatt.

A streamingplatformok saját gyártású műsorai közül a legtöbbször a The Mandalorian és A nagy pénzrablás (Money Heist) című sorozatot használták rosszindulatú programok terjesztésére a népszerűségük miatt, derül ki a Kaspersky legújabb jelentéséből.

A kiberbűnözők az alternatív szórakozási formák iránti megnövekedett kereslethez gyorsan alkalmazkodva meglátták a lehetőséget arra, hogyan használhatják ki a felhasználók vágyát a kedvenc sorozataik streamingplatformokon való nézése iránt, és az internetet máris ellepték a jól ismert csalási módszerek.

A Netflix nemcsak az előfizetők száma alapján számít vezető platformnak, hanem egyben a kiberbűnözők által csaliként használt legnépszerűbb streamingszolgáltatás is. Ez jól látszik abból is, hogy az érintett felhasználók 89,93%-a a Netflixen való keresgélés, illetve a Netflixhez kapcsolódó tartalom keresése során szembesült malware-rel vagy nem kívánt szoftverrel. 

A cikk ITT olvasható tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Belák Tamás)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.