időjárás 4°C Fábián, Sebestyén 2022. January 20.
logo

A kiberbűnözők csaliként használják a streamelhető műsorokat és sorozatokat

Forrás: Mediaworks
2021.11.16. 09:50 2021.11.16. 18:49
A kiberbűnözők csaliként használják a streamelhető műsorokat és sorozatokat

A szórakoztatáshoz kapcsolódó fenyegetések legfrissebb trendjeit és legfontosabb eseményeit elemezték a pandémia csúcsszakaszaiban – írja a Bama.hu.

A 2020. január eleje és a 2021. június vége közötti időszakban a Kaspersky termékei több mint 93 000 fertőzési kísérletet észleltek az öt legnépszerűbb streamingplatform, a Netflix, a Disney+, az Apple TV+, az Amazon Prime Video és a Hulu álcája alatt.

A streamingplatformok saját gyártású műsorai közül a legtöbbször a The Mandalorian és A nagy pénzrablás (Money Heist) című sorozatot használták rosszindulatú programok terjesztésére a népszerűségük miatt, derül ki a Kaspersky legújabb jelentéséből.

A kiberbűnözők az alternatív szórakozási formák iránti megnövekedett kereslethez gyorsan alkalmazkodva meglátták a lehetőséget arra, hogyan használhatják ki a felhasználók vágyát a kedvenc sorozataik streamingplatformokon való nézése iránt, és az internetet máris ellepték a jól ismert csalási módszerek.

A Netflix nemcsak az előfizetők száma alapján számít vezető platformnak, hanem egyben a kiberbűnözők által csaliként használt legnépszerűbb streamingszolgáltatás is. Ez jól látszik abból is, hogy az érintett felhasználók 89,93%-a a Netflixen való keresgélés, illetve a Netflixhez kapcsolódó tartalom keresése során szembesült malware-rel vagy nem kívánt szoftverrel. 

A cikk ITT olvasható tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Belák Tamás)