időjárás 1°C Natália 2021. December 9.
logo

Óriási chipgyárat építenének Texasban

Forrás: ORIGO
2021.11.25. 08:24 2021.11.25. 12:39
Óriási chipgyárat építenének Texasban

Az éppen aktuális félvezetőipari válságon ez már persze nem segít – olvasható az Origó cikkében.

Történetének legnagyobb chipgyártással kapcsolatos amerikai beruházását jelentette be a Samsung, 17 milliárd dollár befektetéssel az Austintól 25 kilométerre fekvő Taylor kisvárosban óriási lapkaüzemet épít. 

A vállalatnak az említett Austinban vannak már gyárai, az új üzem helyére részben a két helyszín közelsége miatt esett a választás, de az infrastruktúra, a közelben lévő lapkaipar, továbbá az adókedvezmények is nagy szerepet játszottak a döntés meghozásában.

Az ötmillió négyzetméteres komplexum építése a remények szerint 2022 első felében veheti kezdetét, a gyártás pedig a tervek szerint 2024 második felében kezdődhet. A beruházás közvetlenül kétezer, közvetett módon pedig további több ezer munkahelyet teremthet. 

A gyárban készülő termékekkel elsősorban az 5G-s, a mesterséges intelligenciás, továbbá a nagy számítási teljesítményű informatikai iparokat kívánja kiszolgálni a Samsung.

A Samsung új gyára a jelenlegi félvezetőhiányos helyzeten már nem lesz képes enyhíteni, remélhetően a jövő év végére nagyrészt megoldódik az éppen aktuális krízis.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Flickr)