Újabb termékhiányt okozhatnak a kriptobányászok + videó

Nagyon ügyesen bányásszák a Raptoreumot az AMD csúcsprocesszorai – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 11. 15. 15:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra sem kímélik a komoly teljesítményű számítógépes komponensekre vágyókat a kriptobányászok. A videókártyák piacának fejtetőre állítását követően a Chia kriptovalutával a felek majdnem globális SSD-hiányt okoztak, most pedig láthatáron lehet a legújabb krízis, hamarosan felvásárolhatják az AMD Ryzen 9 5950X és Ryzen 9 5900X processzorokat.

A problémát az idén létrehozott Raptoreum kriptovaluta okozza, ezt processzorral történő bányászatra optimalizálták, a kérdéses központi egységek 4250 hash/s és 3560 hash/s sebességre képesek, kontextusként a legújabb Intel Core i9-12900K modell 2380 hash/s tempót tud. Az AMD termékeivel naponta 205 és 172 darabot lehet bányászni a kriptovalutából, jelenlegi árfolyamon 5,4 dollár és 4,5 dollár értékben. Az erősebbik processzor így 137 nap alatt, míg az olcsóbbik 116 nap alatt hozza vissza az árát, ezután pedig értelemszerűen már profitot termelhetnek.

Pontosabban ez az elmélet a Raptoreum megtérülési kalkulátora alapján, ám ez nem veszi figyelembe a villamos energia árát és az egyéb költségeket, cserébe viszont olyan faktorokkal sem tud számolni, mint például a kriptovaluta árfolyamának esetleges kilövése.

A múlt hónapban megháromszorozódott a Raptoreum árfolyama, dolgoznak az ügyeskedő bányászok és befektetők a felsrófolásán.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.