A kamera mindenek felett: ideért az új P50 és a P50 Pocket

Megújult kamerarendszerrel, strapabíró belsővel és kompakt kialakítással debütál az új P-széria Magyarországon.

Forrás: MEDIAWORKS - FEOL.HU2022. 01. 26. 19:44
Forrás: Huawei / FEOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma bemutatta a Huawei a P sorozat legújabb okostelefonjait Magyarországon – a P50 Pro-t és az összehajtható P50 Pocketet. A P50 Pro kamerarendszere teljesen megújult és továbbfejlesztették a képalkotó szoftvereket is, a készülékkel így még élethűbb és részletgazdagabb, kiváló fényképek készíthetők. A P50 Pocket az eleganciát és a praktikumot ötvözi könnyedén összecsukható kialakításával, megújult kamerarendszerével.

Letisztult, elegáns dizájn

A Huawei P sorozata mindig a csúcsminőséget képviselte nemcsak a fényképezés, hanem a dizájn és a teljesítmény tekintetében is. Ennek megfelelően a P50 Pro-t elődjénél nagyobb képernyővel szerelték fel, miközben könnyebb és vékonyabb, így kényelmesen elfér a tenyérben. Hajlított üveg kijelzője a teljes P3 széles színskálát és akár 1,07 milliárd szín megjelenítését is támogatja.

 

100x-os zoom

A Huawei teljesen új kamerarendszert épített a P50 Pro-ba. A Dual-Matrix duplagyűrűs kamerarendszer egy RGB kamerát, egy monokróm kamerát és egy többspektrumú érzékelőt is tartalmaz. A valóságot élethűen visszaadó fényképezésért a forradalmi Huawei XD Optics és az XD Fusion Pro továbbfejlesztett megoldásai felelnek. A Huawei XD Optics az iparág első olyan átfogó képjel-helyreállító rendszere, amely számítások alapján javítja az optikai hibákat a finom részletek reprodukálása érdekében, és a képinformáció akár 25 százalékát is visszaállítja.

A P40 sorozat szuperfelbontású képmotorja szintén jelentős frissítésen esett át: az XD Fusion Pro Engine technológia új Szuper színszűrő rendszer, True-Chroma Image Engine technológiát és Szuper HDR technológiát használ a részletek, a színek és a dinamikatartomány jelentős javítása érdekében. A szenzor a teljes fényspektrumot olvassa, és jobb színpontossággal a színspektrum 50 százalékkal nagyobb részét azonosítja. Így olyan képeket hoz létre, amelyek valóban az emberi szem által látottakat tükrözik.

A P50 Pro True-Chroma kamerája a fő kamera fényfelvételét javítja, ezáltal a képek tisztábbak, gyenge megvilágítás esetén világosabbak és részletesebbek lesznek. A csoportképeken a felhasználók ráközelíthetnek az egyes alakokra, és továbbra is éles részleteket és textúrákat láthatnak minden személyen. A Szuper HDR technológia, optimalizálja a fényt és az árnyékot, ezáltal gazdagabb textúrákat és hangsúlyosabb rétegeket hoz létre.

A HUAWEI P50 Pro-t egy, akár 100-szoros zoomolásra képes periszkópos kamerával, egy ultraszéles látószögű kamerával és képstabilizátorral is felszerelték, így a felhasználó könnyedén készíthet stabil, nagy felbontású fényképeket kis tárgyakról vagy távoli tárgyakról, miközben a készüléket a kezében tartja.

A HUAWEI P50 Pro-val a teljes fókusztartományban készíthető 4K videofelvétel. A vadonatúj AIS Pro képstabilizáló megoldás segítségével a felhasználók a kezükből is könnyen rögzíthetnek videókat, még nagyítás esetén is.

A P50 Pro-n EMUI 12 felhasználói felületet fut, melynek minimalista dizájnja egyszerű feketét, fehéret és kéket használ elsődleges színekként, így letisztult és elegáns megjelenést eredményez. Az EMUI 12 továbbfejlesztett vezérlőpultja segít egyszerűen összekapcsolni a készüléket más eszközökkel.

Teljesítményéért a Snapdragon 888 4G, egy 5 nm-es zászlóshajó SoC felel. A készülék 66 W-os vezetékes és 50 W-os vezeték nélküli Huawei SuperCharge technológiával tölthető. A P50 Pro 4360 mAh-s akkumulátorkapacitással rendelkezik, amely hosszú akkumulátor-üzemidőt biztosít, ráadásul az akkumulátor állapota még három év használat után is legalább 90 százalékos marad.

A készülék a Huawei egyedülálló megosztott technológiáját használja, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy okostelefonjukat személyi számítógépek flash meghajtójává alakítsák.

Az okostelefont kettős sztereó hangszóróval szerelték fel, így biztosítja az erőteljes, sokoldalú hangzást, akár játék, akár videózás közben. IP68-as por- és vízálló minősítéssel rendelkezik.

P50 Pocket

A vállalat másik újdonsága, a kompakt, összecsukható, művészi formába öntött P50 Pocket ötvözi a közelmúlt innovációit a technológia és a formatervezés terén. A középen elhelyezett csuklópántnak köszönhetően az okostelefon szimmetrikusan összecsukható, amelyet a Huawei exkluzív többdimenziós zsanér szerkezete tesz lehetővé.

A P50 Pocket hihetetlenül vékony, összecsukva mindössze 15,2 mm, nyitott állapotban pedig 7,2 mm. A jobb élmény érdekében a felhasználók két független képernyőt használhatnak: egy főképernyőt belül és egy fedlapi kijelzőt kívül. A főképernyő 6,9 hüvelykes, rugalmas OLED-képernyő 21:9-es képaránnyal, 442 ppi-s pixelsűrűséggel, 1,07 milliárd színnel és a P3 színskála támogatásával a hű színvisszaadás érdekében, amely moziszerű megtekintési élményt biztosít. A fedőlapon sokféle információ látható, és zenék kezelésére, a naptár ellenőrzésére, valamint fényképek vagy videók készítésére és értesítések kezelésére is használható.

A mobilfotózás lehetőségeinek kiaknázása

A P50 Pocket fedőlapja a P50 sorozat jellegzetes duplagyűrűs kialakítását követi, az egyik gyűrű a kamerákat tartalmazza, míg a másik az okos kijelzőt. A személyre szabható okos kijelzőn láthatók az értesítések, illetve ennek segítségével a felhasználók gyorsan és egyszerűen hozzáférhetnek sokféle szolgáltatáshoz anélkül, hogy ki kellene nyitniuk az eszközt. A tartalom és a szolgáltatások zökkenőmentesen áramlanak a belső és a külső képernyők között, és a felhasználók akár a fedőlapon található okoskijelzővel is használhatják a kamerát.

A P50 Pocket-et – a P50 Pro képalkotó technológiai alapjaira tervezett – teljesen új, ultraspektrum kamerarendszerrel szerelték fel: tartalmaz egy 40 megapixeles True-Chroma kamerát, egy 13 megapixeles ultraszéles látószögű kamerát, valamint egy 32 megapixeles ultraspektrum kamerát, valamint egy 10 csatornás többspektrumú érzékelőt és egy ultraspektrum megvilágítót.

A P50 Pocket hátlapi kamerája szelfi-algoritmusokat használ annak érdekében, hogy a nem ideális háttérvilágítású vagy gyenge fényviszonyok között készült portrék részletgazdag, természetes megjelenésű felvételek legyenek. A P50 Pocket ultraspektrum kamerája nagy teljesítményű hardvert és szoftvert, valamint a teljes P3 színskála több mint 2000 színének finomhangolását egyesíti, ezáltal a felhasználók valósághű képeket készíthetnek vele. Az ultraszéles látószögű kamera 120 fokos látómezővel rendelkezik, így gyönyörű panorámaképek és kifogástalan tisztaságú makrófotók rögzíthetők vele. Az Ultra Spectrum Fluorescence Photography funkció segítségével a készülék olyan tartalmakat és részleteket is rögzít, amelyeket az emberi szem nem képes meglátni, így a felhasználók felvételeiken felfedhetik a korábban nem látható mintákat is.

A P50 Pocket szintén Snapdragon 888 4G lapkakészlettel érkezik, valamint 4000 mAh-s akkumulátorral, amely támogatja a 40 W-os Huawei gyorstöltést a könnyű, nagy sebességű feltöltéshez. Az okostelefonban debütál a Super Privacy mód is, amely a készülék összecsukott állapotában automatikusan letiltja a kamerákat, a mikrofont és a helymeghatározó szolgáltatásokat, majd kihajtáskor újra engedélyezi azokat.

A P50 Pocket izgalmas új megoldása a Sunscreen érzékelés, ami a napozók nagy kedvence lehet. A Mirror alkalmazással használható technológia képes megjeleníti a naptej elterjedését a bőrön, így a felhasználók segítségével ellenőrizhetik a fedetlen foltokat, és elkerülhetik a leégést - olvasható a Fejér megyei hírportál, a FEOL cikkében.

A teljes cikk ide kattintva érhető el.

Fotók forrása: FEOL/Huawei

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.