Bankszámlákat fosztogatott az applikáció

Felkerült a Play Áruház kínálatába, kétfaktoros kódgenerátornak álcázta magát – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: Origo2022. 01. 30. 15:26
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az internetes bűnözők arcátlansága nem ismer határokat, a mobilos biztonsággal foglalkozó Pradeo informatikai cég egy olyan, bankszámlákat kifosztó androidos mobilappot leplezett le, amely kétfaktoros hitelesítőkódok generálását ígérte a felhasználóknak.

A szimplán 2FA Authenticator névre keresztelt rosszindulatú alkalmazás képes volt elvégezni a hirdetett dolgát, az alapját a nyílt forráskódú Aegis kódgeneráló adta. A telepítése után profilozta a leendő áldozatok mobileszközeit, majd megadott feltételek teljesülése esetén próbálta rávenni őket a szoftverfrissítésnek mondott Vultur banki trójai installációjának jóváhagyására. 

Sikeres rábeszélés esetén a támadók végül a Vulture segítségével kívántak hozzáférni az áldozatok netbankjaihoz.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.