Elképesztő rekordot állított fel a világ egyik legnagyobb cége

Bődületes, 76 milliárd dolláros rekordnyereséget ért el 2021-ben az Alphabet, amely részvényeinek felaprózásával is a befektetők kedvében akar járni – írja a VG.

Forrás: Vg.hu2022. 02. 02. 13:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kilenc százalékkal erősödött az Alphabet kurzusa a keddi amerikai piaczárás után kiadott gyorsjelentés meggyőző számai láttán, s ezzel egyszersmind ledolgozta az év elején a technológiai szektort érintő árfolyamesést. A Google kereső- és hirdetési óriás amellett, hogy ismét halmozta a rekordokat, fontos bejelentést is tett: egy a húsz arányban felaprózza részvényeit, ezzel növelve annak likviditását – számol be az oldal.

A jelenleg 3 ezer dollár környékén mozgó Alphabet részvény felaprózása után akár 150 dollárért hozzájuthat a kisbefektető egy-egy papírhoz és részese lehet a vállalat sikertörténetének. Akinek július elsején egy Alphabet részvénye lesz, az akkor 19 másikat kap mellé töredékáron.

A gigantikus bírságok közepette is nagy sebességgel tör előre az Alphabet, amely a tavalyi negyedik negyedévben 75,3 milliárd dolláros bevételt ért, el, ez 32 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit és 1,3 milliárdot vert a Refinitiv elemzői konszenzusára.

Az Alphabet sorozatban negyedik negyedévében döntötte meg saját nyereségrekordját: ezúttal 35 százalékkal, 20,6 milliárd dollárra növelve azt. Az egy részvényre eső eredmény (EPS) 30,69 dollár volt, szemben a 27,56 dolláron megállapodott elemzői konszenzussal. A 2021-es üzleti év teljesítményét is kitehetik az ablakba: bevételeik 41 százalékkal 258 milliárd dollárra gyarapodtak, de még a pandémia kirobbanásának évében, 2020-ben is 13 százalékos bővülést tudtak elérni – olvasható az oldalon.

A tavalyi, 88 százalékkal megugrott adózott eredmény 76 milliárd dolláros rekordja pedig önmagáért beszél.

 Az elemzők szerint az internetes hirdetési piac globális piacvezetőjeként a Google előtt nincs akadály, semmilyen jel nem mutat ara, hogy a bevált recept alapján dolgozó vállalathoz dőljenek a hirdetések. A kisebbfajta tőzsdei viharok, válságok és leolvadások a Google fundamentumait nem érintik, a bejáratott üzletmenetet szinte zavartalanul folytatni tudja, mivel a kereskedelem, a termelés már nem tudja nélkülözni a hatékony, célzott hirdetéseket.

A teljes cikk ITT olvasható el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.