Javítható lesz az arcfelismerő szenzor

Megbízható forrásának jóvoltából kellemes meglepetésről számolt be a MacRumors, a közeljövőtől az Apple hivatalos szervizpartnerei képesek lesznek kicserélni az iPhone okostelefonok Face ID arcfelismerő rendszerét – írja az Origo.hu.

Forrás: Origo.hu2022. 02. 25. 10:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 3D-s feltérképezést használó modul meghibásodása esetén eddig nem lehetett javítani a telefonokat: a garanciális eszközök esetében az Apple kénytelen volt másikat adni a vevőknek, míg a jótállási időn túl ki kellett fizetni a cserekészülék teljes árát. Az utóbbi persze ritkán történt meg, a vevők inkább vettek maguknak egy új telefont, anyagilag nem volt értelme „javíttatni” a meglévő készüléküket – derül ki a cikkből.

A Face ID kicserélésével kapcsolatos részletek egyelőre nem világosak, az Apple csak a közeljövőben biztosít majd pontos információkat az új típusú javítás mikéntjéről a szervizek számára. Ennek megfelelően az arcfelismerő modul ára is rejtély, de a lehetőség puszta bevezetéséből ítélve feltehetően lesz anyagi ráció az ügyfelek számára a beavatkozás igénybevételére.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.