Gyönyörű, összecsukható telefon – elsősorban hölgyeknek

Különleges telefont kapott kölcsön tesztelésre az Origo.hu csapata a Huawei-től. Az összecsukható P50 Pocket tényleg nagyon szép és különleges, ráadásul nem csak a külsejével tud hódítani, de a kamerás képességei is nagyon jók. Ugyan a telefon szuper, de a Google-szolgáltatások hiánya sokaknak fájhat – olvasható a cikkben.

Forrás: Origo.hu2022. 02. 24. 10:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Huawei a hajtogatható telefonok piacára már megpróbált egyszer "berobbani", de a Mate XS anno nem sikerült túl jól. Nem úgy, mint az idei modell – írja az Origo.hu.

 

Meg kell hagyni, hogy nagyon szép

A Huawei P50 Pocket hazánkban egy színben lesz elérhető, ami egyfajta törtfehér. Ezzel teljesen egyértelműen a női közönséget célozza a gyártó, ez a telefon egyértelműen egy kicsi, kifestett körmös női kézben néz ki jól, de akkor tényleg olyan, mint egy divatkiegészítő. Összecsukva egyébként nagyon kicsi (bár viszonylag vastag) készülékről beszélhetünk, amiből ezúttal nem lóg ki annyira a kamerasziget, mint azt a Huawei-nél mostanában megszokhattuk.

A kamerákat tömbösítő kör alatt pedig egy másik kört találunk, ami viszont már kijelző: ezen láthatóak az értesítések, valamint használható néhány más dologra is, például a segítségével úgy készíthetünk szelfit, hogy a főkamerát használjuk, ami mindig jobb minőségű lesz, mint a képernyőbe lyukasztott hagyományos szelfikamera.

Nagyon tetszett, hogy a P50 Pocket teljesen simán és szimmetrikusan csukódik össze, szemben néhány másik konkurenssel, amiket összehajtva rések keletkeznek a rendszerben. A lényeg tehát, hogy a gyártó láthatóan alaposan átgondolta ezt az egészet, és ha már újra megpróbálkozott a hajtogatható mobilokkal, akkor előbb alaposan megfigyelte, mit csinálnak a versenytársak és ezúttal egy olyan készüléket  tett le az asztalra, amiben külsőre nincs hiba.

 

De milyen egy hajtogatható telefon?

A P50 Pocket ugyebár egy kagylómobil, így sokak számára a klasszikus mobiltelefonok időszakát hozhatja vissza. Összecsukva pici és könnyen elrakható, kinyitva viszont meglehetősen nagy. Egészen konkrétan egy 6,9 hüvelykes OLED kijelzőt kapunk, ami támogatja a 120Hz-es képfrissítést, és elképesztően szép képet ad. Valószínűleg az összehajthatóság miatt az ujjlenyomat-leolvasót már nem tudták a képernyőbe integrálni, így az oldalt a bekapcsológombban kapott helyet.

De mennyire látszik a képernyőn, hogy középen kettéhajlik?

Nos, meg kell hagyni, hogy látszik, pont ugyanúgy, mint minden más hasonló telefonnál. Oldalról nézve egyértelműen kivehetőek rajta a gyűrődések, és érezhető is, viszont szemből nézve, használat közben egyáltalán nem lehet észrevenni. Tehát igazából ez nem tényező, a hétköznapi felhasználói élményen semmit nem ront a képernyő hajlíthatósága, sőt, az óriási kijelzőn öröm fogyasztani bármilyen tartalmat.

Természetesen nagyon fontos a zsanér, ami mentén hajlik a kijelző, és ez a tapasztalataink szerint itt meglehetősen jó minőségű. Ha félig nyitjuk ki a telefont, akkor szépen megáll, és onnantól kezdve finoman lehet tovább hajtani hátrafelé a képernyő tetejét, így többféle módon is használható.

 

Kamerázásban is nagyon erős

A portál nemrég írt a gyártó hagyományos csúcstelefonjáról, a P50 Próról, ami jelenleg a független mérések szerint a legjobb okostelefonos kamerarendszerrel rendelkezik. A P50 Pocket a kialakítása okán nem tud ilyen magaslatokba emelkedni, de így is elképesztően szuper képeket készít.

A fő kamera 40 megapixeles, ami mellé kapunk egy 13 megapixeles, 120 fokos látószögű egységet, valamint egy 32 megapixeles ultraspektrumú kamerát.

Optikai képstabilizálás nincs, viszont autófókusz van mind a főkamerán, mind a 13 megapixeles széleslátószögűn, és a mesterséges intelligenciás feldolgozás által visszaadott képek szinte minden esetben lenyűgözőek.

 

Hardveresen és szoftveresen a szokásos

A hardveres alapok szuperek: a tavalyi csúcsmodell Snapdragon 888 dolgozik a masinában, ami reálisan mindenre elég, ami mellé 8 gigabájt memória és 256 gigabájt tárhely társul. Az egyetlen kompromisszum, hogy természetesen 5G továbbra sincs, így be kell érni a 4G-vel.

Szoftveres oldalon továbbra sincsenek Google-szolgáltatások, így a Huawei saját alkalmazásboltjára, valamint az APK Pure-ra és az Amazon áruházára kell támaszkodni.

A telefonért viszont 499 990 forintot kell fizetni. Ezért kapunk egy különleges, hajtogatható készüléket, aminek jó a kijelzője, és a kamerája is.

A teljes cikk elérhető az Origo oldalán.

Borítókép: Képernyőkép (Forrás: Youtube)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.