Jön vissza az Instagram időrendi képfolyama

Alapértelmezetten továbbra is az algoritmikus képfolyam jelenik majd meg – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2022. 03. 24. 12:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pár hónappal ezelőtti bejelentését követően az Instagram megkezdte a bő öt évvel ezelőtt megszüntetett kronológiai rendezésű képfolyamának hullámokban való elérhetővé tételét, erre átváltva a követett felhasználók tartalmai a legújabbtól kezdve időrendi sorrendben jelennek majd meg.

Az Instagram annak idején nem váltott ki osztatlan sikert az algoritmikus képfolyam bevezetésével, ez a felhasználók kijelző elé ragasztása érdekében rejtélyes módon állítja össze a látott tartalmakat. A szolgáltatásért felelős Adam Mosseri szerint a mobilappba belépve alapértelmezetten továbbra is ez a képfolyam jelenik majd meg, az időrendi rendezés visszahozása csak azért történt meg, mert fontosnak tartja, hogy a felhasználóknak legyen választási lehetőségük.

Az időrendi rendezésű képfolyam használatára, továbbá a kedvencek tartalmaira való szűrésre is lehetőséget ad az Instagram (Fotó: Instagram)

A fejlesztés elérhetővé válását követően háromféle rendezés közül választhatnak a felhasználók, amelyek között a felső Instagram-logó melletti nyílra koppintva tudnak majd váltogatni. Az algoritmikus folyamot nem kedvelők a követettek opciót kiválasztva az időrendi képfolyamot hozhatják be, míg a kedvencek lehetőséget választva a legtöbb kedvelést kapott ötven fiók tartalmai lesznek láthatók.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.