időjárás 12°C Emőke 2023. március 23.
logo

Az OTP nevében lépnek fel internetes csalók

Forrás: FEOL.HU
2022.07.25. 16:47 2022.07.25. 17:47
Az OTP nevében lépnek fel internetes csalók

Az utóbbi hónapokban egyre gyakoribb, hogy internetes csalók ismert emberek nevével és arcképével visszaélve, kitalált történetekkel csábítanak kriptovalutás befektetésekre.

Erre hívja fel a figyelmet közleményében az OTP Bank. A bűnözők mások mellett most

az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának nevét és fotóit használják fel arra,

hogy gyanútlan és hiszékeny embereket tőrbe csaljanak, valószínűtlen hozammal kecsegtető, befektetésnek álcázott ígéretekkel megszerezzék az adataikat és a pénzüket.

A bűnözők a válság idején is feltalálják magukat

A bűnözők gyorsan alkalmazkodnak a koronavírus-járvány okozta válsághoz, módosítják stratégiáikat a kialakult helyzet lehetőségeinek kiaknázására egyebek mellett internetes csalásokba, hamis termékek gyártásába, vagy illegális kereskedelembe kezdenek – k

Csányi Sándor ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy soha, semmilyen médiumnak nem nyilatkozott kriptovalutás pénzkereseti lehetőségről, a leghatározottabban elhatárolódik minden ilyen közléstől.

Ez a csalási forma elsősorban a közösségi médiában terjed, a bankvezető ezúton is fokozott óvatosságra int az ilyen átverési kísérletek kivédése érdekében. Csányi a csalókkal szemben a szükséges büntetőjogi lépéseket már februárban megtette.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pixabay)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.