időjárás 11°C Aurél 2023. október 5.
logo

Virtuálisvalóság-túrán is részt vehetnek a schönbrunni kastély látogatói

Forrás: FEOL.HU
2022.07.30. 16:41 2022.07.30. 23:49
Virtuálisvalóság-túrán is részt vehetnek a schönbrunni kastély látogatói

A virtuálisvalóság- (VR)-élményt a Filmfinity fejlesztette ki a Schönbrunn Group tudományos részlegével együttműködésben.

A látogatóknak, akik VR-szemüveg segítségével léphetnek be a kastély izgalmas világába, a történelem valódi jeleneteit tartalmazó, számítógéppel készített, hiteles és pontos látványvilágot ígérnek – olvasható a Fejér megyei hírportál, a FEOL cikkében.

A VR-túrán Erzsébet (Sisi) és Ferenc József császár esküvőjének vendégeként lehet végigsétálni a kastélyon. De az időutazáson három dimenzióban találkozhat a látogató a Habsburg-ház más uralkodóival, köztük Mária Teréziával is.

A tájékoztatás szerint a virtuális túra forgatókönyvén tíz hónapig dolgoztak. A színészeknek több mint 300 különleges jelmez és kiegészítő készült. A 24 perces VR-film 19 nyelven szólal meg. A VR-túrán a nyolcéves vagy annál idősebb látogatók vehetnek részt.

Borítókép: Részlet a túrából (Forrás: APA OTS)

Térképre a magyar konyhát!

Arra kell inspirálni az unokákat, hogy kérdezzék ki felmenőiket és jegyezzék le a recepteket pontosan, és töltsék fel egy erre kialakított platformra.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.