Futball az űrben

Orosz űrhajósok azt tervezik, hogy futballozni is fognak a Nemzetközi Űrállomáson.

Forrás: MTI2022. 09. 21. 15:38
null
Washington, 2021. december 9. A Nemzetközi Ûrállomás (International Space Station, ISS) a Hold közelében, az egyesült államokbeli Washingtonból fotózva 2021. december 8-án. MTI/EPA/Jim Lo Scalzo Fotó: Jim Lo Scalzo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyik kozmonauta, Szergej Prokopjev a Szojuz MS-22 űrrepülőgép szerda (ma) délutánra tervezett bajkonuri indulása előtt beszélt sportos terveikről.

Elmondása szerint teniszezés és tollaslabdázás már szerepelt a korábbi űrprogramokban, most az ISS fedélzetén ő, honfitársa, Dmitrij Petyelin, valamint a NASA űrhajósa, az amerikai Francisco Rubio hármasban ezúttal azt próbálják ki, milyen az űrbéli labdarúgás.

Borítókép: A Nemzetközi Űrállomás (International Space Station, ISS) a Hold közelében, az egyesült államokbeli Washingtonból fotózva 2021. december 8-án. (Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.