Kiberbűnözők áldozata lett a tőzsdéknek is likviditást biztosító platform

A legutóbbi kriptorablás során a hackerek körülbelül 160 millió dollár értékben loptak el kriptovalutát a Wintermute platformjáról.

Forrás: veol.hu2022. 09. 29. 17:09
null
Fotó: andose24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A feltörés egy sor jogosulatlan tranzakciót érintett, amelyek során USD Coin, Binance USD, Tether USD, Wrapped ETH és 66 másik kriptovaluta került át a támadó pénztárcájába - olvasható a Mediaworks megyei lapjainak digitália rovatában.

A vállalat közölte, hogy a központi pénzügyi (CeFi) és a tőzsdén kívüli tevékenységét nem érintette az incidens. Azt nem hozták nyilvánosságra, hogy pontosan mikor történt a feltörés.

A több tőzsdének és kriptoplatformnak likviditást biztosító platform figyelmeztetett, hogy a következő napokban fennakadások léphetnek fel szolgáltatásaiban, de hangsúlyozta, hogy fizetőképes maradt.

 

Még mindig nyitottak vagyunk arra, hogy az esetet jóindulató hackelésnek kezeljük, ezért ha Ön a támadó, vegye fel a kapcsolatot

 

– írta a cég alapítója és vezérigazgatója, Evgeny Gaevoy egy tweetben.

A feltöréshez használt pontos módszerrel kapcsolatos részletek egyelőre nem ismertek, bár Gaevoy szerint a támadást valószínűleg egy Profanity sérülékenység kihasználásával követték el. Ez egy Ethereum címgeneráló szoftver, melyet a platfrom még júniusban használt.

 

A Profanity nyílt forráskódú projektet jelenleg nem folytatja karbantartója, aki a johguse becenevet viseli, „a privát kulcsok generálásának alapvető biztonsági problémáira” hivatkozva

 

- írja a G Data a The Hacker News alapján.

A Profanity egyébként a múlt héten is reflektorfénybe került, miután a 1inch Network felfedett egy sebezhetőséget, amellyel vissza lehet számítani a magánpénztárca kulcsait a segédprogram segítségével létrehozott címekből.

Ezt követően a hackerek kihasználták ezt a támadási vektort, hogy 3,3 millió dollárt lopjanak el Etherum tárcákból.

A Wintermute esete egy sor másik támadást követett, amelyeknek egy részét az Észak-Korea által támogatott Lazarus csoportnak tulajdonítják.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.